Sainz a leggyorsabb, Russell nagyot bukott, Verstappennek műszaki gondjai voltak Mexikóban - F1VILÁG.HU

Sainz a leggyorsabb, Russell nagyot bukott, Verstappennek műszaki gondjai voltak Mexikóban

HIRDETÉS
A Ferrari versenyzője, Carlos Sainz érte el a legjobb köridőt a Forma-1-es Mexikói Nagydíj második szabadedzésén, ahol George Russell csúnya balesetet szenvedett, a világbajnoki éllovas Max Verstappen pedig motorproblémákkal küszködött.

A magyar idő szerint szombaton éjféltől megtartott gyakorlás azért is volt rendhagyó, mert a szokásos 60 perc helyett 90 perc állt a mezőny rendelkezésére. Ennek oka, hogy a királykategória csapatai tesztelhették a Pirelli 2025-ös gumikeverékeket — méghozzá az olasz gumigyártó által meghatározott futástervek szerint.

A legjobb köridőt végül a Ferrari versenyzője, Carlos Sainz futotta meg: a spanyol 1 perc 17,699 másodperces köridőt ért el, 178 ezredmásodperccel volt gyorsabb, mint a mögötte végző Oscar Piastri. A 3. pozícióban meglepetésre Yuki Tsunoda zárt az RB versenyautójával.

A Ferrari másik pilótája, Charles Leclerc 9 ezreddel lemaradva Tsunodától a 4. helyen zárt, megelőzve Lando Norrist, Kevin Magnussent és Lewis Hamiltont. A top 10-ben Valtteri Bottas, a helyi hős, Sergio Perez, valamint Liam Lawson zárt.

Nem alakult jól a szabadedzés George Russell számára, aki a mexikóvárosi pálya 9-es kanyarjában csúnyán összetörte a Mercedes autóját. A visszajátszások alapján a W15-ös nagy tempónál kitört alatta, és hiába próbált korrigálni a brit versenyző, a balesetet nem tudta elkerülni. Russell így mindössze néhány kört tudott csak megtenni a második tréningen. A baleset után a pályakórházba szállították, ám szerencsére hamar kiderült, nem sérült meg az incidensben.

De nem volt szerencséje Max Verstappennek sem, aki az első szabadedzésen tapasztalt padlólemez-problémák után újabb motorgondokkal is szembesült, így a tréning nagy részét ki is kellett hagynia. Nem tudott részt venni a második szabadedzésen Alex Albon sem, aki még az első tréningen ütközött össze Oliver Bearman Ferrarijával. A brit-thai versenyző autója csúnyán megsérült, így a Williams szerelőinek rengeteg extra munkát adott az incidens.

A Forma-1-es Mexikói Nagydíj programja magyar idő szerint 19 óra 30 perckor folytatódik a 3. szabadedzéssel, míg az időmérőt 23 órától tartják.

A második szabadedzés végeredménye:

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Sainz a leggyorsabb, Russell nagyot bukott, Verstappennek műszaki gondjai voltak Mexikóban
Elutasította a McLaren felülvizsgálati kérvényét az FIA!
Gyorshír: Russell csúnyán összetörte a Mercedes autóját!
Shwartzman rajtbüntetést kapott, bár nem tudni, indul-e valaha F1-es versenyen
Russell az élen Mexikóban, balesettel kezdett a Ferrari

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!