Leclerc az élen a barcelonai teszten - F1VILÁG.HU

Leclerc az élen a barcelonai teszten

HIRDETÉS
A Ferrari ifjú versenyzője, Charles Leclerc volt a leggyorsabb a Forma-1-es csapatok barcelonai tesztjének második napján, délelőtt.

A monacói versenyző csapattársától, Sebastian Vetteltől vette át az SF90-es Ferrari volánját a mai napra, és meglehetősen produktív munkát végzett a délelőtt folyamán.

Leclerc 73 kört tett meg a Ferrari vadonatúj autójával az ebédszünetig, és jelenleg 1 perc 18,247 másodperces idővel áll az élen.

A 2. helyet a Haas versenyzője, Kevin Magnussen őrzi egyelőre, a dán közel 1 másodperccel van lemaradva Leclerc-től.

Őt Antonio Giovinazzi követi az Alfa Romeo autójával, mögötte Lando Norris (McLaren) áll a 4., Pierre Gasly az 5. helyen.

A 6. pozíciót Daniel Ricciardo őrzi jelenleg a Renault-val, ő délutánra átadja a volánt csapattársának, Nico Hülkenbergnek. Ricciardónak egyébként volt egy hajmeresztő pillanata: a pálya célegyenesében hátsó szárnyának DRS-lapja nyitott állásnál lerepült, az ausztrál pedig a kavicságyba csúszott, de szerencsére sikerült elkerülnie a gumifalat.

A Mercedesnél délelőtt Lewis Hamilton folytatta a munkát, a címvédő összesen 74 körig jutott, délután viszont ő sem köröz, a német istállónál ugyanis Valtteri Bottas lesz majd szolgálatban.

A Toro Rosso újonca, Alexander Albon számára nem indult jól a nap, már a 9 órás kezdés után 1 perccel, kivezető körén a kavicságyba csúszott, így a piros zászlókat is meg kellett lengetni. Később Franz Tost, a Toro Rosso csapatfőnök elárulta, nem a versenyző hibázott, hanem az új versenyautó kormányművével volt probléma, amit a hétfői nap után kicseréltek. Az ifjú versenyző később visszatérhetett a pályára, és produktív munkát tudott végezni.

A teszt délután tovább folytatódik, a nap végén pedig természetesen jelentkezünk majd részletes beszámolónkkal és képgalériánkkal.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Leclerc az élen a barcelonai teszten
Nem a fejlesztésekkel van baj: Kiderült, mi okozta a Mercedes austini küszködését
A Ferrari-főnök szerint Mexikóban is szoros lesz a csata a győzelemért!
McLaren: A csapatutasításokkal a jövőbeli sikereinket tennénk kockára
Horner azonnali fejlődést vár Pereztől

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!