Ocon és Ricciardo szerint is ígéretes az új Renault - F1VILÁG.HU

Ocon és Ricciardo szerint is ígéretes az új Renault

HIRDETÉS
Esteban Ocon és Daniel Ricciardo is elkezdhette a munkát a Renault 2020-as Forma-1-es versenyautójával Barcelonában. A két pilóta összesen 118 kört tett meg az R.S.20-as kódjelű modellel.

Délelőtt Ocon volt szolgálatban, aki az idei szezonra Nico Hülkenberg helyét vette át, és egyévnyi kihagyás után visszatérhetett a száguldó cirkuszba.

A francia versenyző a 8. legjobb időt autózta szerdán, és természetesen nagyon örült, hogy ismét autóba ülhetett.

„Fantasztikus volt ismét Forma-1-es autót vezetni. Hatalmas vigyorral az arcomon hagytam el a garázst, hiszen már elég rég volt saját versenyautóm!” – mondta Ocon.

„Nagyon király belegondolni, hogy ezernyi munkaórát fektettek ennek az autónak a megépítésébe. Ami a programot illeti, szolidan kezdtünk, és jó alapokról folytathatjuk. Tudjuk, hogy ezen a héten folytatnunk kell a munkát, és fejlődnünk kell, hogy készen álljunk az első versenyre. Precízen kell dolgoznunk.”

A Renault másik versenyzője, Daniel Ricciardo délután körözött az új autóval, és végül 56 körrel a 7. legjobb idővel zárta a napot.

„Nagyszerű volt ismét vezetni, és rögtön kényelmesen éreztem magam az autóban” – nyilatkozta az ausztrál.

„Esteban szépen bemelegítette nekem, és viszonylag hamar el is kaptam a ritmust. Vannak fejlesztések az autón, és nyilván szemre is sokat változott, ami elég nyilvánvaló, ha megnézzük például az orrát. Szóval ott van a fejlődés, és alapvetően ez is a cél. Még túl korai összehasonlításokat végezni, de a megbízhatóságunk igazán erős, azt mondanám, ígéretes. Az első napon ennél többet nem igen kérhetnénk, szóval elégedett vagyok.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Ocon és Ricciardo szerint is ígéretes az új Renault
Lawson-parádé Austinban: A mezőny végéről indulva szerzett pontokat a visszatérő tehetség
Piastri elismerte, szenvedős volt számára az austini hétvége
A felháborodott Wolff szerint a Red Bull hazudik az FIA-nak
Sainzot igencsak motiválja a Ferrari kiváló formája

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!