Ocon és Ricciardo szerint is ígéretes az új Renault - F1VILÁG.HU

Ocon és Ricciardo szerint is ígéretes az új Renault

HIRDETÉS
Esteban Ocon és Daniel Ricciardo is elkezdhette a munkát a Renault 2020-as Forma-1-es versenyautójával Barcelonában. A két pilóta összesen 118 kört tett meg az R.S.20-as kódjelű modellel.
Daniel Ricciardo (AUS) Renault F1 Team RS20.
Formula One Testing, Day 1, Wednesday 19th February 2020. Barcelona, Spain.

Délelőtt Ocon volt szolgálatban, aki az idei szezonra Nico Hülkenberg helyét vette át, és egyévnyi kihagyás után visszatérhetett a száguldó cirkuszba.

A francia versenyző a 8. legjobb időt autózta szerdán, és természetesen nagyon örült, hogy ismét autóba ülhetett.

„Fantasztikus volt ismét Forma-1-es autót vezetni. Hatalmas vigyorral az arcomon hagytam el a garázst, hiszen már elég rég volt saját versenyautóm!” – mondta Ocon.

„Nagyon király belegondolni, hogy ezernyi munkaórát fektettek ennek az autónak a megépítésébe. Ami a programot illeti, szolidan kezdtünk, és jó alapokról folytathatjuk. Tudjuk, hogy ezen a héten folytatnunk kell a munkát, és fejlődnünk kell, hogy készen álljunk az első versenyre. Precízen kell dolgoznunk.”

A Renault másik versenyzője, Daniel Ricciardo délután körözött az új autóval, és végül 56 körrel a 7. legjobb idővel zárta a napot.

„Nagyszerű volt ismét vezetni, és rögtön kényelmesen éreztem magam az autóban” – nyilatkozta az ausztrál.

„Esteban szépen bemelegítette nekem, és viszonylag hamar el is kaptam a ritmust. Vannak fejlesztések az autón, és nyilván szemre is sokat változott, ami elég nyilvánvaló, ha megnézzük például az orrát. Szóval ott van a fejlődés, és alapvetően ez is a cél. Még túl korai összehasonlításokat végezni, de a megbízhatóságunk igazán erős, azt mondanám, ígéretes. Az első napon ennél többet nem igen kérhetnénk, szóval elégedett vagyok.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!