2025-ig biztosan lesz F1-es verseny Zandvoortban - F1VILÁG.HU

2025-ig biztosan lesz F1-es verseny Zandvoortban

HIRDETÉS
2025-ig biztosan lesz Forma-1-es verseny Zandvoortban, a száguldó cirkusz vezetősége ugyanis nemrég meghosszabbította a Holland Nagydíj szerződését.
ZANDVOORT, NETHERLANDS - SEPTEMBER 04: Max Verstappen of the Netherlands driving the (1) Oracle Red Bull Racing RB18 leads Charles Leclerc of Monaco driving the (16) Ferrari F1-75 and the rest of the field on lap one during the F1 Grand Prix of The Netherlands at Circuit Zandvoort on September 04, 2022 in Zandvoort, Netherlands. (Photo by Dan Mullan/Getty Images)

A jól ismert versenypálya 2021-ben került újra be a Forma-1-es programba, és azóta is az aktuális szezon egyik fénypontjának számít, a holland rajongók ugyanis elképesztő hangulatot teremtenek a futam helyszínén. A verseny népszerűségét jól mutatja, hogy a 2023 augusztusában megtartandó versenyhétvégére már az összes jegy elkelt.

Az F1 csütörtökön jelentette be, a pálya eredetileg 3 évre szóló megállapodását 2 évvel, tehát 2025-ig meghosszabbították. Jövőre Max Verstappen mellett lesz még egy holland pilótája a mezőnynek, hiszen Nyck de Vries az AlphaTauri színeiben versenyezhet a Forma-1-ben.

A Forma-1 csütörtöki közleménye említést tett arról is, a Holland Nagydíj rendkívül komoly erőfeszítéseket tett a fenntarthatóság növelése érdekében, 2022-ben például az állójeggyel rendelkezők 99 százaléka közösségi közlekedéssel, kerékpárral, vagy gyalog látogatott ki a versenyhelyszínre.

Egy 2021-es tanulmány, illetve az alapján, hogy 2022-ben 30 százalékkal többen látogattak ki a Holland Nagydíjra, Zandvoortban, illetve az amszterdami régióban mintegy 65 millió euróval költöttek többet az emberek, a verseny megrendezése tehát nagyban hozzájárult a gazdasági fejlődéshez.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!