Friss hírek

2025-ig biztosan lesz F1-es verseny Zandvoortban

2025-ig biztosan lesz Forma-1-es verseny Zandvoortban, a száguldó cirkusz vezetősége ugyanis nemrég meghosszabbította a Holland Nagydíj szerződését.

A jól ismert versenypálya 2021-ben került újra be a Forma-1-es programba, és azóta is az aktuális szezon egyik fénypontjának számít, a holland rajongók ugyanis elképesztő hangulatot teremtenek a futam helyszínén. A verseny népszerűségét jól mutatja, hogy a 2023 augusztusában megtartandó versenyhétvégére már az összes jegy elkelt.

Az F1 csütörtökön jelentette be, a pálya eredetileg 3 évre szóló megállapodását 2 évvel, tehát 2025-ig meghosszabbították. Jövőre Max Verstappen mellett lesz még egy holland pilótája a mezőnynek, hiszen Nyck de Vries az AlphaTauri színeiben versenyezhet a Forma-1-ben.

Hirdetés
 

A Forma-1 csütörtöki közleménye említést tett arról is, a Holland Nagydíj rendkívül komoly erőfeszítéseket tett a fenntarthatóság növelése érdekében, 2022-ben például az állójeggyel rendelkezők 99 százaléka közösségi közlekedéssel, kerékpárral, vagy gyalog látogatott ki a versenyhelyszínre.

Egy 2021-es tanulmány, illetve az alapján, hogy 2022-ben 30 százalékkal többen látogattak ki a Holland Nagydíjra, Zandvoortban, illetve az amszterdami régióban mintegy 65 millió euróval költöttek többet az emberek, a verseny megrendezése tehát nagyban hozzájárult a gazdasági fejlődéshez.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!