Friss hírek

A BMW-t sem érdekli a Forma-1

Fotó: BMW Motorsport

Hiába próbál további gyártókat meggyőzni a Forma-1 tulajdonosa, a Liberty Media, illetve a Nemzetközi Automobil Szövetség, sem az Audi, sem pedig a BMW nem érdeklődik a száguldó cirkusz iránt.

A királykategória vezetősége a csapatokkal, illetve a jelenlegi motorgyártókkal jó ideje egyezkedik már a 2020 utáni szabályokról, a cél pedig természetesen az, hogy izgalmasabbá tegyék a küzdelmeket.

Emellett viszont szeretnék egyszerűsíteni a motorszabályokat is, hogy lehetőség szerint minél több gyártó csatlakozzon a mezőnyhöz.

Pénteken Dieter Gass, az Audi motorsport-igazgatója az F1VILÁG kérdésére elárulta, hiába a törekvések, őket nem érdekli a Forma-1, szombaton, a Hungaroringen pedig hasonló véleményt formált Jens Marquardt, a BMW főnöke is.

A bajor gyártó 2009-ben döntött úgy, kivonul a száguldó cirkuszból, és bár 2010-ben a Sauber révén neve még jelen volt a száguldó cirkuszban, azóta nem érdeklődtek a Forma-1 iránt.

Marquardt a magyarországi DTM-hétvégén elárulta, a BMW akkoriban elindult egy másik irányba, és mivel a Forma-1-ben feltehetően „az új szabályokkal sem változik jelentősen a helyzet”, az Audihoz hasonlóan ők sem vesznek részt a tárgyalásokban.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További cikkek

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!