Friss hírek

A Caterham marad a Renault motoroknál

A Caterham megerősítette, hogy maradni fog a Renault motoroknál a következő idényben, jóllehet a francia motorgyártó egyelőre még nem nyilatkozott arról, mely csapatokat szolgálja ki 2014-ben.


A Caterham megerősítette, hogy maradni fog a Renault motoroknál a következő idényben, jóllehet a francia motorgyártó egyelőre még nem nyilatkozott arról, mely csapatokat szolgálja ki 2014-ben.

„Autópartneri szerződésünk van a Renault-val” – mondta Tony Fernandes, a Caterham tulajdonosa Monacóban. „Szóval a jövőben is a Renault által szállított DRS-t, KERS-t, és motort használjuk majd a Forma-1-ben.”

Hirdetés
 

„Hosszú távú partneri szerződésünk van a motorgyártóval. Nem csak a versenycsapatra vonatkozóan, ez egy hatalmas üzlet, melynek szerves részét képezik a közúti autók is, amiket gyártunk, és amiket a Renault szerel fel motorokkal.”

A Caterham mellett a Red Bull minden bizonnyal a Renault erőforrásait használja majd jövőre, mikor bevezetésre kerül az új motorformula, és felbőgnek majd a V6-os turbómotorok a Forma-1-ben.

A Toro Rosso nagy valószínűséggel – a Red Bull kapcsolat miatt – a Ferrari egységeket Renault motorokra cseréli.

A hírek szerint sokan azért fontolgatják a Renault elhagyását, mert a mezőnyben a franciáké a legdrágább egység.

A Williams is ezért gondolkodik a motorváltáson. Egyesek szerint a grove-i bázisú alakulat előrehaladott tárgyalásban áll a Mercedesszel, míg a Lotus is egyeztet a Ferrarival illetve a Mercedesszel az esetleges váltásról 2014-ben.

Fernandes azt is elmondta, hogy a lehető legrosszabbkor csatlakoztak a Forma-1-hez, hiszen mikor először beszéltek a bemutatkozásról, minden a költségcsökkentésről szólt.

„Csalódás az, ami történt, mióta a sportban vagyok” – mondta. „Mikor először beszéltem az FIA akkori elnökével, Max Mosley-val, minden arról szólt, hogy csökkenni fognak a költségek.”

„Természetesen nem lehet egyetlen embert hibáztatni, az egész sport hibás. Azonban ahelyett, hogy csökkentek volna a költségek, mindennek megnőtt az ára. Korábban ingyen kaptuk a gumikat, most fizetnünk kell értük, mindennek emelkedett az ára, ami nagyon nem jött jól nekünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!