Friss hírek

A csapatfőnöknek kellett megnyugtatnia a sokkos Kvyatot

Romain Grosjean félelmetes balesete után az AlphaTauri csapatfőnöke, Franz Tost próbálta meg lenyugtatni az érthető módon sokkhatás alá kerülő Daniil Kvyatot. Az orosz versenyző volt az, akivel a Haas pilótája összeütközött közvetlenül a becsapódás előtt.

Grosjean karcolásokkal és kisebb égési sérülésekkel megúszta az elmúlt évtizedek legnagyobb F1-es balesetét: a francia pilóta a Bahreini Nagydíj rajtja után ütközött neki Daniil Kvyat autójának, majd elveszítette az uralmat versenygépe felett és nagy sebességgel a korlátnak csapódott.

A becsapódás után hosszú percekig nem lehetett biztosat tudni Grosjean állapotáról, a történtek pedig természetesen a versenyzőtársakat is sokkolták. Különösen Kvyatot, akivel a Haas pilótája összeütközött a rajt után.

Hirdetés
 

Franz Tost, az AlphaTauri csapatfőnöke elárulta, ő személyesen próbálta megnyugtatni az oroszt, akit sokkolt a baleset ténye.

„Odamentem hozzá, mert sokkolták a történtek, nekünk pedig a második rajtra kellett koncentrálnunk. Mondtam neki, hogy ’abszolút nem a te hibád volt’, Grosjean pedig nem sérült meg, ahogy mi láttuk, szóval koncentráljunk a versenyre. És így is tett” – mondta a szakember.

„Természetesen sokkhatás alatt volt. Azonnal érdeklődött a rádión a baleset felől, illetve arról, hogy mi van Grosjeannal, de nem tudtunk válaszolni neki, mivel mi sem tudtuk, hiszen akkor még semmit sem mutattak a közvetítésben. Csak később láttuk a képeket, és akkor persze azt is, hogy Grosjean kiszállt az autóból.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

A csapatfőnöknek kellett megnyugtatnia a sokkos Kvyatot
Verstappen még nem gondol az újabb vb-címre, meg akarja nyerni a hátralévő versenyeket
Alguersuarinak a mai napig rémálmai vannak a Forma-1-es időszakról
Norris izgatottan várja már Piastri érkezését
Horner szerint elképesztő, hogy a Mercedes ekkora bakot lőtt 2022-es autójával
Növényi olajjal tankolták fel a Mercedes F1-es kamionjait

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!