Friss hírek

A csapatfőnöknek kellett megnyugtatnia a sokkos Kvyatot

SPIELBERG, AUSTRIA - JULY 04: Daniil Kvyat of Scuderia AlphaTauri and Russia during the Formula One Grand Prix of Austria at Red Bull Ring on July 04, 2020 in Spielberg, Austria. (Photo by Peter Fox/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool  // AP-24HBKYT4S2111 // Usage for editorial use only //
Romain Grosjean félelmetes balesete után az AlphaTauri csapatfőnöke, Franz Tost próbálta meg lenyugtatni az érthető módon sokkhatás alá kerülő Daniil Kvyatot. Az orosz versenyző volt az, akivel a Haas pilótája összeütközött közvetlenül a becsapódás előtt.

Grosjean karcolásokkal és kisebb égési sérülésekkel megúszta az elmúlt évtizedek legnagyobb F1-es balesetét: a francia pilóta a Bahreini Nagydíj rajtja után ütközött neki Daniil Kvyat autójának, majd elveszítette az uralmat versenygépe felett és nagy sebességgel a korlátnak csapódott.

A becsapódás után hosszú percekig nem lehetett biztosat tudni Grosjean állapotáról, a történtek pedig természetesen a versenyzőtársakat is sokkolták. Különösen Kvyatot, akivel a Haas pilótája összeütközött a rajt után.

Franz Tost, az AlphaTauri csapatfőnöke elárulta, ő személyesen próbálta megnyugtatni az oroszt, akit sokkolt a baleset ténye.

„Odamentem hozzá, mert sokkolták a történtek, nekünk pedig a második rajtra kellett koncentrálnunk. Mondtam neki, hogy ’abszolút nem a te hibád volt’, Grosjean pedig nem sérült meg, ahogy mi láttuk, szóval koncentráljunk a versenyre. És így is tett” – mondta a szakember.

„Természetesen sokkhatás alatt volt. Azonnal érdeklődött a rádión a baleset felől, illetve arról, hogy mi van Grosjeannal, de nem tudtunk válaszolni neki, mivel mi sem tudtuk, hiszen akkor még semmit sem mutattak a közvetítésben. Csak később láttuk a képeket, és akkor persze azt is, hogy Grosjean kiszállt az autóból.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!