A Ferrari a Forma-1-be csábítaná a Volkswagent

A Ferrari elnöke, Sergio Marchionne elárulta, mindig arra ösztönözte a Volkswagent, hogy csatlakozzon a Forma-1 mezőnyéhez.


A Ferrari elnöke, Sergio Marchionne elárulta, mindig arra ösztönözte a Volkswagent, hogy csatlakozzon a Forma-1 mezőnyéhez.

Korábban arról szóltak a hírek, a német vállalat a Red Bull motorpartnereként érkezhet meg a száguldó cirkuszba, ám a pletykák alábbhagytak, amikor kirobbant a Volkswagen dízelüzemű autóival kapcsolatos botrány.

„A Volkswagennél felmerült problémák ellenére mindig arra ösztönöztem a korábbi ügyvezetőt, hogy csatlakozzanak a Forma-1-hez” – mondta Sergio Marchionne, a Ferrari elnöke.

„Az, hogy egy ilyen hatalmas vállalat nincs az F1-ben, mindig nagyon furcsa nekem. Mindig is ösztönöztem a General Motorst, illetve valamennyi nagy gyártót, hogy csatlakozzanak. Ez jót tenne a sportnak, nekik és nekünk is.”

Vannak találgatások arra vonatkozóan, hogy a Honda idei küszködése miatt a többi autógyártó talán kétszer is meggondolja az F1-es szereplést, Marchionne szerint azonban ennek nem így kellene lennie.

„A Honda nagyszerű dolgokra lehet képes, és újra a győzelem útjára léphet” – mondta.

„Több autógyártóra van szükségünk a Forma-1-ben.”

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!