A Ferrari már karácsony előtt döntött a csapatfőnök menesztéséről

Fotó: Scuderia Ferrari
Maurizio Arrivabene, Sebastian Vettel, Ferrari, Mexican GP 2017
Karácsony előtt hozta meg a Ferrari a döntést arról, hogy meneszti posztjáról csapatfőnökét, Maurizio Arrivabenét.

Karácsony előtt hozta meg a Ferrari a döntést arról, hogy meneszti posztjáról csapatfőnökét, Maurizio Arrivabenét.

Az olasz szakember 2014 óta foglalta el a Ferrari csapatfőnöki székét, a Scuderia pedig a hét elején jelentette be, helyét azonnali hatállyal Mattia Binotto veszi át.

A Ferrari alapítója, Enzo Ferrari fia, Piero Ferrari nemrég egy interjúban elárulta, a döntést még decemberben hozták meg arról, hogy leváltják Arrivabenét.

„Az egész nem sokkal karácsony előtt zajlott” – mondta Piero Ferrari a Gazzetta dello Sport című olasz lapnak.

„Különféle okok miatt úgy döntöttünk, nem hozzuk nyilvánosságra a döntést azonnal. Nem szeretnék belemenni a részletekbe, de volt egyfajta vita a részvényesek és John Elkann között, és végül a vállalat érdekeit tartottuk szem előtt, ennek megfelelően jártunk el.”

Sokan úgy tartják, a Ferrari a nyáron elhunyt Sergio Marchionne akaratát teljesíti azzal, hogy meneszti Marchionnét – állítólag az ő döntése volt az is, hogy Kimi Räikkönen helyét Charles Leclerc veszi át.

„Mindenki erről ír, de a legfontosabb számunkra az volt, hogy megtartsuk a technikai stabilitást, nem akartunk beleavatkozni a Scuderia struktúrájába” – mondta Piero Ferrari.

A 73 éves szakember hozzátette, a Ferrari vezérigazgatójának, Louis Camillerinek nem lesz könnyű dolga.

„Időt kell adnunk neki a munkájához, csak nemrég óta van a Ferrarinál. Nyilván megvan a maga stílusa, és más, mint Marchionne – Sergio egyedülálló és utánozhatatlan.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Lépj be a paddockba! Ez történik Barcelonában!