A Ferrarinál elismerték, megpróbálták átcsábítani Adrian Neweyt - F1VILÁG.HU

A Ferrarinál elismerték, megpróbálták átcsábítani Adrian Neweyt

HIRDETÉS
A Ferrari alelnöke, Piero Ferrari a minap egy olasz lapnak adott interjújában elismerte, az évek során többször is megpróbálták leszerződtetni a Forma-1 egyik legnagyobb tervezőzsenijét, Adrian Newey-t.
2 - GP MIAMI F1/2023 - VENERDì 05/05/2023 - credit: @Scuderia Ferrari Press Office Charles Leclerc

A brit szakember még 2005-ben a McLarentől csatlakozott a Red Bull csapatához, a Milton Keynes-i istállót pedig számos világbajnoki címhez segítette hozzá – legutóbb 2022-ben, amikor az osztrák istálló a konstruktőri bajnoki címet, Max Verstappen révén pedig az egyéni trófeát is bezsebelte.

Newey nemrég hosszabbította meg szerződését a Red Bull-lal, így még éveken át lesz az osztrák istálló főtervezője. Az elmúlt hetekben pedig kiderült, a korábban a Williamst és a McLarent is vb-címhez segítő szakembert a Mercedes is megpróbálta leszerződtetni nemrég.

Azt pedig évről évre lehetett hallani, hogy Adrian Newey kegyeiért a Ferrari is ácsingózik, a most 64 esztendős szakember azonban állítólag többször is nemet mondott az olasz istállónak. Ezt erősítette most meg egy interjúban a Ferrari alelnökeként tevékenykedő Piero Ferrari.

„Nemet mondott [Luca di] Montezemolónak és Jean Todtnak. Úgy tűnik, nem akar költözni, szeret Angliában maradni” – idézi Piero Ferrarit az Autosprint című olasz lap.

„Emellett pedig – elismerve vitathatatlan képességeit – nem egyedül dolgozik. Nagyon jó szakemberek veszik körbe. A Red Bull nagyon jó abban, hogy erős autókat építsen, és jól teljesítsen minden pályán. Nemcsak most ennyire erősek.”

„Manapság a hibrid motorokkal nyernek, de korábban a csapat a hagyományos szívómotorokkal is győzött. Vettel négy világbajnoki címet nyert velük, ami kétségkívül nem véletlen.”

A 77 esztendős alelnök elismerte, természetesen ő sem elégedett a Ferrari idei szezonjának alakulásával.

„Persze, hogy nem. De féltem tőle, hogy nehéz lesz” – mondta. „Egyszerűen azon eszközökkel kell boldogulnunk, amik most a rendelkezésünkre állnak. A probléma az, hogy a költséglimit miatt el kell dönteni, mennyit invesztálunk a jelenlegi helyzetbe anélkül, hogy veszélyeztetnénk a 2024-es autóval kapcsolatos munkát. Türelmesnek kell lennünk.”

A Ferrari csapatfőnökével, Frederic Vasseurrel kapcsolatban azt mondta. „Időt kell neki adnunk, hogy kontroll alá vonja a dolgokat. Olyasvalaki ő, aki jól ismeri a versenyzést, évek óta dolgozik már ebben a környezetben, szóval megérdemli a bizalmat.”

Hirdetés

„Különböző tapasztalatokkal rendelkező emberekre van szükségünk. Ha visszatekintünk, amikor változtatásokat hajtottunk végre a szervezetünkön, és más csapatoktól hoztunk át embereket, az eredmények nagyon látszatosak voltak. Jók vagyunk bizonyos dolgokban, más dolgokat illetően viszont specialistákra van szükségünk kívülről.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!