A Force India előrelépést vár 2008-ban - F1VILÁG.HU

A Force India előrelépést vár 2008-ban

A Force India technikai vezetője, Mike Gascoyne úgy érzi, csapatának meg kell tartania az idei év végén szerzett lendületét, és jövőre folyamatosan harcban kell lennie a pontszerző helyekért, mert csak így juthat előre.

A Force India technikai vezetője, Mike Gascoyne úgy érzi, csapatának meg kell tartania az idei év végén szerzett lendületét, és jövőre folyamatosan harcban kell lennie a pontszerző helyekért, mert csak így juthat előre.

A silverstone-i bázisú alakulat a 2007-es évet Sypker néven teljesítette, majd a szezon végén tulajdonost váltott. A kiscsapat végül egy pontot szerzett az idény során, és ezzel a McLaren kizárása után a tizedik helyen végzett a konstruktőrök versenyében.

Gascoyne bevallotta, csapata nem tudta olyan mértékben és gyorsasággal fejleszteni autóját a szezon során, ahogy azt szerette volna, azonban optimistán várja a folytatást, mert úgy érzi, jó irányba halad a munka.

“Úgy gondolom, jó formában zártuk az idei évet” – mondta a szakember a Forma-1 hivatalos weboldalán. “Az idei év több okból sem volt könnyű számunkra, a csapat nem úgy fejlesztette az autót, ahogy arra szükség lett volna, az anyagi feltételeink sem voltak meg ahhoz, hogy fejlődjünk, nem is beszélve a tulajdonosváltás miatti zűrzavarról.”

“Ha visszatekintek, akkor azt mondhatom, sokkal jobb teljesítményre számítottunk, különösen a szezon második felében, azonban előre kell tekintenünk, és úgy érzem, optimistán várhatjuk a folytatást” – magyarázta Gascoyne.

A brit szakember tisztában van azzal, hogy a Force Indiának komoly előrelépést kell elérnie 2008-ban, ha folyamatosan harcban szeretne lenni a pontszerző helyekért.

“2008-ban jobbnak kell lennünk, fontos, hogy egyenletesebb teljesítményt tudjunk nyújtani, jobban szerepeljünk az időmérőkön, és ha a középmezőnyben vagyunk, akkor minden lehetőséget kihasználjuk arra, hogy elcsenjünk néhány pontot. Célunk az, hogy több pontot szerezzünk a jövő évben” – folytatta Gascoyne.

“Az első pont megszerzése fontos volt, hiszen a csapat az elmúlt években nagyon gyengén teljesített. Bár egy ponttal befejezni az évet, majdnem olyan, mint nullával, mégis komoly különbséget jelent a csapat számára. Ez is mutatja, hogy sokat fejlődtünk. Meg kell bizonyosodnunk arról, hogy mindenünk megvan ahhoz, hogy tovább tudjunk javulni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

forma-1 rajt 2024

MEGJELENT!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!