Friss hírek

A Forma-1 még nem mondott le a 2023-as kínai versenyről

Nincs még döntés arról, hogy a sajtóhíreknek megfelelően törlik-e a 2023 áprilisára tervezett Forma-1-es Kínai Nagydíjat.

Sanghajban utoljára a koronavírus-járvány elterjedését megelőzően, 2019-ben rendeztek Forma-1-es futamot, a száguldó cirkusz a szigorú korlátozások miatt az elmúlt három esztendőben nem tudott ellátogatni Kínába. Az ázsiai verseny viszont a 2023-as versenynaptárban már szerepel, a száguldó cirkusz a tervek szerint április 14-16. között vendégeskedik majd Sanghajban – feltéve, ha addig enyhítenek a korlátozásokon.

A BBC értesülései szerint ugyanis egyre nagyobb az esély arra, hogy a jövő évi versenyt is törölni kell – pontosan azért, mert még mindig rendkívül szigorú intézkedések vannak érvényben az országban a koronavírus-járvány okán. A Forma-1 szóvivője ugyanakkor cáfolta, hogy meghozták volna a döntést.

Hirdetés
 

„Továbbra is monitorozzuk a koronavírus-helyzetet Kínában, és szoros dialógust folytatunk a promóterrel és a hatóságokkal” – mondta. „Kína szerepel a 2023-as naptárban, és amíg nem jelentünk be mást, ez így is marad.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

A Forma-1 még nem mondott le a 2023-as kínai versenyről
Russell: Készen állok, hogy világbajnok legyek
Kiderült, hol lesznek F1-es sprintfutamok jövőre
Alonso frusztrált ugyan, de azt mondja, örökké hálás lesz az Alpine-nak
Az FIA szerint jó döntést hoztak, hogy megemelik a padlóélek magasságát a Forma-1-ben
Hockenheim nem akar F1-es versenyt rendezni jövőre

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!