A Forma-1 mezőnye is gyászolja Simoncellit - F1VILÁG.HU

A Forma-1 mezőnye is gyászolja Simoncellit

HIRDETÉS

Egy héttel azután hogy halálos balesetben elhunyt az IndyCar világbajnoka, Dan Wheldon, egy újabb tragikus vasárnapon van túl a motorsport világa, miután a MotoGP kiválósága, Marco Simoncelli életét vesztette a Maláj Nagydíjon.


Egy héttel azután hogy halálos balesetben elhunyt az IndyCar világbajnoka, Dan Wheldon, egy újabb tragikus vasárnapon van túl a motorsport világa, miután a MotoGP kiválósága, Marco Simoncelli életét vesztette a Maláj Nagydíjon.

A Gresini Honda olasz versenyzője a második körben harcolt a negyedik pozícióért Alvaro Bautistával, mikor elvesztette motorja felett az uralmát, megcsúszott és az ideális ívre került, éppen Colin Edwards és Valentino Rossi útjába, akik már nem tudtál elkerülni a vele való ütközést.

Az ütközés erejét mutatja, hogy Simoncelli sisakja szó szerint lerepült a versenyzőről, aki percekig mozdulatlanul feküdt a pálya közepén, mígnem meg nem érkeztek a mentőalakulatok.

Simoncellit azonnal a pályán található orvosi központba szállították – miközben lefújták a futamot – ám helyi idő szerint délután 4 óra 56 perckor az orvosok megállapították a halál bekövetkeztét.

„Súlyos fej-, nyak- és mellkas sérüléseket szenvedett a balesetben” – mondta Michele Macchiagodena, a MotoGP orvosa. „Mikor a mentőalakulatok megérkeztek hozzá, eszméletlen volt, és azonnal megkezdték az újraélesztést.”

„Minden erőfeszítésünk ellenére életét vesztette. Nem tudtuk megmenteni.”

Sokan, köztük a Forma-1-es versenyzők és csapatok is megemlékeztek a tehetséges olasz versenyzőről.

Mark Webber, Red Bull Racing: „Nyugodj békében Marco. Egy különleges tehetség, aki mindnyájunknak hiányozni fog.”

Heikki Kovalainen, Team Lotus: „Nem tudom elhinni, hogy a MotoGP sztárja, Marco Simoncelli egy balesetben életét vesztette, egy újabb hatalmas tehetség távozott.”

Hirdetés

Karun Chandhok, Lotus Renault tartalékversenyző: „Micsoda horror-hétvége a sportunknak. Épp most hallottam, hogy Marco Simoncelli életét vesztette a MotoGP versenyen. Egy hatalmas tehetség, hatalmas veszteség a MotoGP-nek.”

Jenson Button, McLaren: „Nyugodj békében Marco. Micsoda érdekes tehetség ment el. Együtt érzek a családjával, barátaival és mindenkivel a MotoGP-ben. A motorsport néha olyan kegyetlen.”

Virgin Racing: „Együtt érzünk Marco Simoncelli családjával, barátaival és összes rajongójával a világon.”

Lotus Renault: „Részvétünket szeretnénk kifejezni Marci Simoncelli családjának és összes barátjának a mai tragikus baleset után. Nyugodj békében Marco. Marco egy igazi tehetség volt, akinek fénye túl korán kialudt egy újabb borzasztó balesetben a motorsportban.”

Williams F1: „Részvétünk Marco Simoncelli családjának és barátainak, miután a MotoGP versenyzője egy tragikus baleset után életét vesztette ma reggel.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!