Friss hírek

A Forma-1-nek ki kell elemeznie Villota balesetét

A Forma-1-nek tanulnia kell a Marussia egyenesvonali tesztjén történt furcsa balesetből, melyben tesztpilótája, Maria de Villota elveszítette jobb szemét és továbbra is kritikus állapotban van.

Mindezt a Versenyzők Érdekvédelmi Szervezetének (GPDA) elnöke, Pedro de la Rosa mondta, aki szerint nem lehet csak úgy elmenni a napokban történt incidens mellett, ki kell vizsgálni, mi okozhatta a balesetet és tanulni kell abból.

Hirdetés
 

„Mindenképpen meg fogjuk vizsgálni, hogy szükség van-e a részünkről bármiféle módosításra, vagy javításra” – mondta a spanyol pilóta. „Mikor egy baleset megtörténik, az azt jelenti, hogy valami nem működött megfelelően.”

„Az FIA-val, a csapatokkal és a GPDA-val közösen meg kell vizsgálnunk, hogy milyen módosításokat kell eszközölnünk a jövőben, mert úgy tűnik, nem elég jó a jelenlegi rendszer.”

De la Rosa elmondta, hogy egyelőre nem kapott semmiféle plusz információt az esetről, éppen ezért nem is tud következtetéseket levonni, azonban azt tudja, hogy mindent meg kell tenniük annak érdekében, hogy a jövőben ne fordulhasson elő ilyen eset.

„Az első dolog, ami a legfontosabb, hogy megértsük, mi is történt valójában, milyen biztonsági intézkedéseket hoztak, és a reptér (a teszt helyszíne) megfelelően felkészült-e egy Forma-1-es tesztre” – magyarázta.

„Tudjuk, hogy azt kell biztosítanunk, hogy a jövőben ne fordulhasson elő még egyszer ilyen. De először a tényeket kell megismernünk, és egyelőre nincsenek pontosabb információink az eset körülményeiről.”

A Forma-1-ben csak egyenesvonali aerodinamikai teszt engedélyezett a szezon közben, az is csak kijelölt helyszíneken.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!