Friss hírek

A Haas és a Racing Point is érdeklődik Kubica iránt

Habár a 2020-as mezőny már meglehetősen telített, Robert Kubicának a Haasnál és a Racing Pointnál is lenne lehetősége tartalékversenyzőként dolgozni a következő szezonban.

Nehéz éven van túl Robert Kubica, a Williams versenyzője, aki éppen ezért már várja a szezon utolsó versenyét Abu Dhabiban. 

Ami biztos, hogy Kubica év végén elhagyja a Williams istállót, és szponzora, a PKN Orlen is távozik a csapattól Abu Dhabi után. A hírek szerint azonban a lengyel olajtársaság tárgyal a Haasszal és a Racing Pointtal is. 

„Nagyon jó” – válaszolta Kubica a kérdésre, milyen a hangulata a hétvégét követően. „Jó, mert ez lesz az utolsó verseny. Hogy őszinte legyen, ez egy nagyon hosszú szezon volt.”

A mezőnyben már nincs szabad hely Kubica számára, azonban úgy tűnik, teszt- és tartalékversenyzői státuszban maradhat a Forma-1-ben, és mellette más sorozatokban is kipróbálhatja magát – például a DTM-ben. 

A Haas csapatfőnöke, Günther Steiner nem tagadta, hogy szívesen leszerződtetnék Kubicát tartalékpilótaként: „Remélem, hogy a következő napokban bejelenthetünk valamit” – mondta.

A Haas mellett a Racing Point csapata is érdeklődik Kubica iránt: „Remek lenne, ha Robert a csapatunknál lenne” – nyilatkozta Otmar Szafnauer, a Racing Point-csapatfőnök az Eleven Sportsnak. „Nagyon tiszteljük őt, szóval jó lenne, ha segítené a csapatot.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

A Haas és a Racing Point is érdeklődik Kubica iránt
Verstappen: Meggyőződésem, hogy gyorsabb vagyok Hamiltonnál!
A Mercedest meglepte a Red Bull hungaroringi szárnyválasztása
Harag és kétségbeesés: Belgiumban vállalja be a rajtbüntetést a Red Bull?
Kiderült, mi okozta Räikkönen balesetét a hungaroring bokszutcájában
Schumachert meglepte, milyen sokáig tartani tudta Verstappenéket

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!