A héten eldőlhet, milyen motorokkal indul 2026-tól az Alpine F1-es csapata - F1VILÁG.HU

A héten eldőlhet, milyen motorokkal indul 2026-tól az Alpine F1-es csapata

HIRDETÉS
Sajtójelentések szerint még a hétvégi Belga Nagydíjat megelőzően döntés születhet arról, milyen motorokkal vág neki a következő érának az Alpine Forma-1-es csapata.

Hetekkel ezelőtt ütötte fel fejét a pletyka, miszerint az Alpine és anyavállalata, a Renault azt fontolgatja, hogy teljes egészében sutba dobja motorprogramját, és leáll 2026-os V6-os erőforrásának fejlesztésével. A hírek szerint azóta a csapatnál tanácsadóként tevékenykedő Flavio Briatore kőkeményen dolgozik azon, hogy megállapodásra jussanak a Mercedesszel, német gyártó pedig nyitott is arra, hogy ellássa motorokkal a franciákat.

Hogy valóban létrejön-e a megállapodás, az Carlos Sainz jövője szempontjából sem mellékes: a spanyol pilóta jelenleg is egyeztetéseket folytat az Alpine F1-es csapatával, sőt, Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke nemrég egy interjúban utalt rá, még számukra is opció lehet a spanyol versenyző 2025-re.

A RacingNews365.com című internetes portál hétfőn arról írt, értesülései szerint a Renault még ezen a héten, a Belga Nagydíj előtt meghozza döntését jövőbeli motorterveivel kapcsolatban. Bár egyre valószínűbb, hogy az Alpine 2026-tól a Mercedes erőforrásait használja majd az F1-ben, a lap szerint még nem zárható ki teljes bizonyossággal, hogy a Renault végül folytatja motorprogramját.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!