A Honda tudja, lesznek küzdelmei Newey-val - F1VILÁG.HU

A Honda tudja, lesznek küzdelmei Newey-val

HIRDETÉS
A Honda vezetői tisztában vannak azzal, hogy Adrian Newey érkezése az Aston Martinhoz kihívásokat fog jelenteni számukra a 2026-os Forma-1-es szabályok bevezetésekor, de optimisták azzal kapcsolatban, hogy ezek a nehézségek a csapat előnyére válhatnak.

A legendás brit mérnök csatlakozása a silverstone-i alakulatnál már szeptemberben bejelentésre került, miután hosszú ideig találgatták, hol folytatja pályafutását azt követően, hogy a jövő év elején távozik a Red Bull Racingtől..

Newey — aki közel két évtizedet töltött a az energiaital-gyárosoknál — még tavasszal jelentette be távozását a csapattól, és ezzel egy új fejezet nyílt a Forma-1-es pályafutásában. Jövőbeli csapata, az Aston Martin 2026-ban lép szövetségre a Hondával, Newey számára pedig nem idegen a japánokkal való közös munka, hiszen a gyártó 2019 óta működik együtt a Red Bull-lal.

A Red Bull és Honda közötti együttműködés során is számos kompromisszumra volt szükség, mivel a karosszériatervezők és az erőforrásfejlesztők elképzelései gyakran eltértek egymástól. Ennek ellenére az együttműködés gyümölcsöző volt: a csapat 2021 óta minden egyéni világbajnoki címet és az utóbbi két évben a konstruktőri címet is megszerezte.

Az Aston Martin hasonló feladatokkal néz szembe, amikor 2026-tól a Honda lesz a technikai partnerük az új Forma-1-es szabályok bevezetésekor. A Honda Racing Corporation elnöke, Koji Watanabe a Motorsport.com cím internetes lapnak adott interjújában kifejezte reményeit azzal kapcsolatabn, hogy Newey érkezése hasonló sikereket hozhat az Aston Martin és a Honda együttműködésében, mint amilyet a japán márka elért a Red Bull-lal.

„Örömmel látjuk, hogy az Aston Martin folyamatosan lépéseket tesz versenyképességük erősítése érdekében” – mondta Watanabe. „Nagyon biztató, hogy megszilárdították vezetési struktúrájukat, beleértve Newey szerepvállalását is.”

„Korábban dolgoztam már együtt Newey-val, és lenyűgöző szenvedélye van a gyors autók építése iránt. Miközben mi az erőforrást építjük, ők pedig a karosszériát, előfordulhat, hogy az elképzeléseink nem mindig egyeznek.”

Watanabe elismerte, hogy ez konfliktusokat okozhat, de reméli, hogy ezek a kihívások hozzájárulnak az Aston Martin és a Honda sikeréhez.

„Ilyen esetekben konfliktus alakul ki a karosszériáért felelős csapat és az erőforrásfejlesztők között, de együtt mégis sikerült a világ legjobb autóját megalkotni. Most, hogy Newey az Aston Martinnál van, hasonló kihívásokra számítok, de remélem, hogy ez oda vezet majd, hogy az Aston Martin Honda a világ legjobb csapata lesz. Fel vagyunk készülve néhány konfliktusra. Természetesen nem csak Newey-val.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

A Honda tudja, lesznek küzdelmei Newey-val
Minden, amit a Mexikó(város)i Nagydíjról tudni érdemes!
Videó: Ilyen volt a Ferrari austini diadalmenete a színfalak mögül
Marko szerint menedzsere a Red Bullhoz akarja vinni Piastrit
Nem a fejlesztésekkel van baj: Kiderült, mi okozta a Mercedes austini küszködését

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!