Friss hírek

A lassú kanyarokban akar javulni a Williams

A Williams Forma-1-es csapatánál abban bíznak, az idei évre sikerült orvosolniuk azokat a problémákat, melyek a lassabb kanyarokban hátráltatták őket az elmúlt évben.


A Williams Forma-1-es csapatánál abban bíznak, az idei évre sikerült orvosolniuk azokat a problémákat, melyek a lassabb kanyarokban hátráltatták őket az elmúlt évben.

A brit istálló pénteken tette közzé az első fotókat vadonatúj autójáról, az FW38-as modellről.

Hirdetés
 

Pat Symonds, az istálló technikai igazgatója elárulta, rengeteget dolgoztak azon, hogy javítsanak az autó kanyarteljesítményén, így bíznak abban, hogy 2016-ban komoly előrelépést tudnak tenni ezen a területen.

„A tavalyi, FW37-es modell egy igazán hatékony autó volt, szóval arra összpontosítottunk, hogy megértsük azokat a területeket, melyeken még fejlődni tudunk – anélkül, hogy veszítenénk a hatékonyságból” – fogalmazott a szakember.

„Nem titok, hogy a lassú kanyarokban nyújtott teljesítmény nem volt olyan jó, mint a gyors kanyarokban látott tempó, szóval sok időt szenteltünk a probléma megértésére. Végrehajtottunk bizonyos változtatásokat, melyek remélhetőleg javítanak a helyzeten.”

Bár az új modell a tavalyi autó továbbfejlesztése, szemmel látható különbségek fedezhetők fel, ráadásul a Williamsnél próbáltak javítani a csapat működésén is.

„A Williamsnél beismerjük a hibáinkat, megpróbálunk tanulni belőlük. Az autó tervezését tekintve is mindig kielemezzük az erősségeinket és gyengeségeinket, akárcsak csapatszinten.”

„Végrehajtottunk bizonyos változásokat a csapat működését tekintve is. Bár ezek kívülről nem feltétlenül észrevehetők, hozzásegíthetnek minket ahhoz, hogy jobbal boldoguljunk a váratlan helyzetekben.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!