A lesajnált Latifi minden elvárást túlteljesített a Brit Nagydíj időmérőjén - F1VILÁG.HU

A lesajnált Latifi minden elvárást túlteljesített a Brit Nagydíj időmérőjén

HIRDETÉS
Élete egyik legnagyobb Forma-1-es teljesítményét nyújtotta Silverstone-ban Nicholas Latifi, aki a Williams sereghajtó autójával a fél mezőnyt maga mögé utasítva a tizedik rajthelyet szerezte meg, ezáltal a hétvége egyik sztárjává vált.
Nicholas Latifi (CDN) Williams Racing FW44.
British Grand Prix, Saturday 2nd July 2022. Silverstone, England.

Óriási tűzijátékot láthattunk a Brit Nagydíj esőben zajló időmérő edzésén, ahol az él- és középmezőny csapatai mellett a Williams is izgalmas pillanatokkal kényeztette a Forma-1 szurkolóit. A konstruktőri világbajnokság utolsó helyét elfoglaló csapatnál rendre Alex Albontól várhatók a jobb eredmények, Silverstone-ban azonban váratlanul Nicholas Latifi került rivaldafénybe. Hiába Albon kapta a hétvégére jelentősen átalakított autót, Latifi volt az, aki előbb a Q2-be, majd a Q3-ba is bejutva a Williams idei egyik legjobb eredményét szállította. Természetesen mosolyogva értékelte a teljesítményét.

„Nyilván ez egy nagyon pozitív időmérő volt számunkra. Elvégre már a Q2-be jutás is nagyszerű, a Q3 pedig minden reményeinket túlszárnyalta. Esőben mindenki arra számít, hogy adódik lehetőség. Összességében elégedett vagyok. Ami szerintem sokat számított, hogy jókor voltunk jó helyen, és a csapat nagyszerű munkát végzett a pályán való helyezkedéssel” – értékelte meglepő eredményét a 27 éves pilóta.

Latifi szombati villanását egyetlen megmozdulás árnyékolta be: a tévéközvetítésben ezt nem láthattuk, de a Q3 első felében kicsúszott, és saját elmondása szerint akkora hátrányba került, hogy onnantól nem volt értelme tovább erőltetnie.

„Ez nyilván kissé frusztráló volt. Valamilyen sérülést szerezhettem, mert onnantól kezdve nagyon izgága volt az autó” – árulta el.

A vasárnap délutáni, várhatóan száraz körülmények között zajló futamra visszafogott elvárásokkal tekintett előre, hiszen a tizedik rajthelye azt jelenti, hogy számos középmezőnybeli autó sorakozik majd fel mögötte.

„Az autóm nyilván nem a tizedik leggyorsabb a mezőnyben, de az esőben a csapattal sikerült nagyszerű eredményt összehoznunk. Holnap jó néhány gyorsabb autóra számíthatok hátulról. Meglátjuk, mit tehetünk, a saját versenyünkre kell koncentrálnunk. Olyan eredményt szerzünk majd, amilyet” – tette hozzá.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!