A Lotus szeretné levadászni a Red Bullt - F1VILÁG.HU

A Lotus szeretné levadászni a Red Bullt

HIRDETÉS

Nick Chester, a Lotus F1-es csapatának technikai igazgatója szerint jó esélyük lehet arra, hogy a következő versenyeken közelebb férkőzzenek a Red Bull Racinghez.


Nick Chester, a Lotus F1-es csapatának technikai igazgatója szerint jó esélyük lehet arra, hogy a következő versenyeken közelebb férkőzzenek a Red Bull Racinghez.

A legutóbbi, kanadai versenyen az enstone-i gárda mindkét versenyzője pontot szerzett – Pastor Maldonado hetedik, Romain Grosjean pedig tizedik lett. Erre utoljára a 2013-as Indiai Nagydíjon került sor, azóta rengeteget szenvedett a Lotus csapata.

Az istállónál pedig további előrelépéseket várnak – Nick Chester technikai igazgató reményei szerint már a hétvégi Osztrák Nagydíjon közelebb kerülhetnek riválisaikhoz.

„A következő versenyek kiváló lehetőséget kínálnak nekünk arra, hogy előrébb lépjünk a mezőnyben” – fogalmazott a szakember.

„Ausztriában erősek lehetünk, Silverstone-ban pedig szintén, hiszen a motorerőnek ott is komoly szerepe van. A tempós kanyarok miatt komolyabb kihívást is jelent, azonban meglehetősen hasonló beállításokkal egész jól mentünk Barcelonában is.”

„A budapesti versenyen is rendben lehetünk, hiszen megmutattuk, hogy a lassú kanyarokkal is jól megbirkózunk, és a kigyorsításokon is ígéretesek vagyunk.”

„A motorerő miatt Spában és Monzában is erősek lehetünk. Minden típusú pályán erősnek mutatkoztunk, szóval optimistán várjuk az évad további részét.”

A Lotus jelenleg ötödik a gyártók versenyében, és bár a Sauberrel és a Force Indiával szemben csak 2 pont az előnye, Chester szerint lassan elkezdhetik üldözni a 31 pontos előnyben lévő Red Bullt.

„Nyilván szeretnénk megtartani ezt a pozíciót, és minél többet akarunk fejlődni. Elég nagy a Red Bull előnye, de nagy utat tettünk már meg a megbízhatóságot tekintve, kiismertük az autót, és nagy esély volt számunkra az, hogy egy új motorszállítóval kezdtük az évet.”

Hirdetés

„Tudjuk, hogy a Red Bull elképesztő forrásokkal rendelkezik, de mindent megteszünk azért, hogy befogjuk őket.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!