Friss hírek

A Lotus szerint nem érdemelt büntetést Maldonado

A Lotus pályaműveletekért felelős vezetője, Alan Permane szerint Pastor Maldonado túl kemény büntetést kapott a vasárnapi Brazil Nagydíjon.


A Lotus pályaműveletekért felelős vezetője, Alan Permane szerint Pastor Maldonado túl kemény büntetést kapott a vasárnapi Brazil Nagydíjon.

A venezuelai versenyző nagyjából a futam felénél ütközött össze a sauberes Marcus Ericssonnal, az eset után pedig Maldonadót 5 másodperces időbüntetéssel sújtották a következő kerékcserénél.

Hirdetés
 

A Lotus versenyzője végül így is tizedikként zárta a hétvégét, miután Felipe Massát kizárták – Ericsson viszont csak tizenhatodik lett.

„Őszintén szólva én azt gondoltam, hogy egy kicsit kemény büntetést kapott” – mondta Alan Permane, a Lotus pályaműveletekért felelős vezetője Maldonado büntetése kapcsán.

„Beszéltem is erről Charlie-val [Whiting], mert én nem úgy láttam, hogy kizárólag ő tehető felelőssé a történtekért. Ericssonnak egy kicsit több helyet kellett volna hagynia. Egyszerűen összeértek.”

„Én nem gondolom, hogy 100 százalékig Pastor hibája volt az eset, ezért nem kellett volna megbüntetni.”

Ericsson viszont úgy látja, Maldonadónak esélye sem volt az előzésre.

„Belenéztem a tükörbe, és azt láttam, hogy túl messze van” – mondta a svéd.

„Bekanyarodtam, és láttam, hogy valami jön! Szóval egy kicsit kiszélesítettem a kanyart, hogy elég helyet hagyjak belül. De túl gyors volt, és szerintem a féktávon elveszítette az autót, és egyenesen a bal hátsó kerekemnek ütközött, ami miatt megpördültem.”

Ericsson egyébként azt is elmondta, a futam után Maldonado elnézést kért tőle a történtekért.

„Ha én nem vagyok ott, akkor nem tud elfordulni abban a kanyarban, simán átcsúszott volna a túloldalra.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!