A McLaren idén még nem dolgozhat Piastrival - F1VILÁG.HU

A McLaren idén még nem dolgozhat Piastrival

HIRDETÉS
A McLaren Forma-1-es csapatánál úgy gondolják, Oscar Piastri szolgálataira egészen az év végéig igényt tart majd jelenlegi munkaadója, az Alpine.
Oscar Piastri, Alpine

Az ausztrál pilótát eredetileg Fernando Alonso utódjának szánta az Alpine 2023-ra, a fiatal tehetség azonban hamar kikosarazta az istállót – mint kiderült, azért, mert már megállapodott a McLarennel arról, hogy jövőre Daniel Ricciardo helyét veszi át a csapatnál.

Piastri viszont ennek ellenére jelenleg még az Alpine szolgálatában áll, és nem is számíthat arra a McLaren, hogy a francia csapat korábban elengedi őt – pedig már az is kiderült, hogy Alonso helyére végül Pierre Gaslyt ülteti az istálló 2023-ban.

„Nem hiszem, hogy ez sok mindenen változtat” – mondta Andreas Seidl, a McLaren csapatfőnöke. „Továbbra is azt tervezik, hogy folytatják a programot Oscarral a szezon végéig – amennyire én tudom. Ezért nem is nagyon van hírem ezzel kapcsolatban.”

Ha az Alpine szerződése lejártát megelőzően elengedné Piastrit, a McLarennek lehetősége lenne arra, hogy az egyik versenyhétvége nyitóedzésén beültesse őt autójába – a csapat azonban nemrég megerősítette, hogy Alex Palounak és Pato O’Wardnak ad majd lehetőséget Austinban és Abu Dhabiban.

Az Alpine egyébként tervezte, hogy Piastrit autóba ülteti majd, Otmar Szafnauer csapatfőnök azonban Szuzukában azt mondta, még „nem biztosak abban”, hogy az ausztrálnak lehetőséget adnak.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!