A McLaren még mindig nyögi az év eleji fékproblémák hatásait - F1VILÁG.HU

A McLaren még mindig nyögi az év eleji fékproblémák hatásait

Még mindig érzi a hatását a szezon eleji fékproblémáknak a McLaren Forma-1-es csapata – nyilatkozta az istállót irányító Andreas Seidl.

A wokingi gárda nagy reményekkel vágott neki a 2022-es F1-es idénynek, a szezonnyitó Bahreini Nagydíjon azonban a mezőny végén kullogtak versenyzői, miután az előszezoni teszteken komoly problémáik támadtak a fékek túlmelegedésével, melyek megoldása meglehetősen időigényes feladat volt.

A McLarennél erőforrásokat kellett elvonni a teljesítménynövelésre irányuló fejlesztésekből, ennek pedig máig érzi hatását a brit istálló, ami főleg azért nem szerencsés, mert a wokingiak intenzív csatát vívnak a konstruktőri 4. helyért az Alpine-nal.

Arra a kérdésre, hogy az év eleji gondok döntő jelentőséggel bírnak-e az Alpine elleni küzdelemben, Andreas Seidl csapatfőnök kifejtette: „Természetesen nem segített, mivel rengeteg erőforrást kellett felhasználnunk a probléma megoldása érdekében, amiket rögtön a teljesítménynövelésre fordítottunk volna, főleg az idény ezen szakaszában.”

Seidl ugyanakkor méltatta a csapatot, szerinte ráadásul sikerült orvosolni az autó bizonyos gyengeségeit is.

„Azt gondolom, remek előrelépéseket tettünk azokon a területeken, melyeken gyengeségeink voltak tavaly. Ugyanakkor viszont nyilván látjuk, hogy kevésbé vagyunk versenyképesek a szezon során a korábbi két idényhez képest. De azt gondolom, végső soron az idei év egy új kezdet volt.”

„Ha visszatekintünk arra, hogyan alakult az idény, pontosan tudjuk, gondjaink voltak a fékekkel a bahreini teszten, ami miatt egyszerűen hátrányból kezdtünk neki a Forma-1 új érájának. Határozottan nem tartottunk ott, ahol szerettünk volna. Ugyanakkor viszont szerintem a csapat erősen tudott reagálni az idény során, és visszazárkóztunk. Nem felejtettük el, hogy álltunk Bahreinben, az első versenyen – a mezőny végén álltunk.”

A McLarennél ugyan tudják, talán szerepelhettek volna jobban is idén, Seidl szerint rosszabbra is fordulhattak volna a dolgok a bahreini eseményeket látva.

„Ha megnézzük azt a fejlődést, amit elértünk, látható, hogy a korreláció jó volt, ami végső soron egy pozitív dolog. De a nehéz kezdés miatt el kell fogadnunk, hogy úgy állunk, ahogy, a 4. vagy 5. helyen, ami remek felzárkózás ahhoz képest, ahogy kezdtük a bajnokságot.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

forma-1 rajt 2024

MEGJELENT!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!