A Mercedes a hosszú etapokra fókuszált kedden

Fotó: Mercedes
2019 Barcelona Pre-Season Test 1, Day 2 - Wolfgang Wilhelm Valtteri Bottas Mercedes
Összesen 163 kört tett meg a Mercedes csapata a Forma-1-es csapatok barcelonai tesztjének második napján. A német istálló új autójával Lewis Hamilton és Valtteri Bottas is rótta a köröket.

Hamilton délelőtt volt szolgálatban, ő 344 km-t tett meg a W10-es versenygéppel, és főleg aerodinamikai munkákat végzett.

„Összességében remek napunk volt” – mondta a világbajnoki címvédő.

„Elég hűvös volt délelőtt, szóval kicsit trükkös volt a gumiváltás, de úgy tűnt, többeknek hasonló problémáik voltak. Arra fókuszáltunk, hogy teljesítsük a tervezett programunkat, és elvégezzünk mindent, amit szeretnénk „

„Jó, hogy ilyen sok kilométert meg tudtunk tenni, és megpróbáljuk tovább gyarapítani a körök számát a következő pár napban, miközben igyekszünk feltérképezni az autó karakterisztikáját.”

„Ez az izgalmas ebben: tanulunk valami újat, és különféle kihívásokkal nézünk szembe. Mindenki fáradhatatlanul dolgozik, és én nagyon örülök annak, hogy már hetedik éve lehetek együtt velük, és izgatottan várom, hogy folytatódjon az utazás.”

A Mercedes másik versenyzője, Bottas délután a beállításokkal foglalatoskodott, elmondása szerint pedig új autójuk egyre jobban viselkedik a versenypályán. A rutinos versenyző mindenesetre megjegyezte, a köridők nem sokat számítottak ma sem.

„Sok kört megtettünk ma ismét, és újra sikerült teljesítenünk a tervünket. Sokat tanultunk a W10-esről minden egyes etapban, és egyre jobban értjük a beállításokat is” – fogalmazott a finn.

„Az autó kiegyensúlyozottabb volt, mint hétfőn, de még bőven van terület a fejlődésre. Ahogy az látható a köridőkből, mi a hosszú etapokra fókuszáltunk. Szerda reggel ismét autóba ülök majd, szóval sűrű estém lesz, igyekszem felhasználni a ma tanultakat.”

„Eddig meglehetősen szokványosan megy a tesztelés, szerencsére az autó nagyon megbízható, ami jó hír.”

A Mercedes szerdán is megosztja a munkát pilótái között: délelőtt Bottas vezet, délután pedig Hamilton ül autóba.

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS