Orosz Nagydíj

A Mercedes és a Red Bull is örül Leclerc győzelmének

SPA-FRANCORCHAMPS, BELGIUM - SEPTEMBER 01: Charles Leclerc, Ferrari, celebrates victory on the podium during the Belgian GP at Spa-Francorchamps on September 01, 2019 in Spa-Francorchamps, Belgium. (Photo by Sam Bloxham / LAT Images)
Fotó: Pirelli
A rivális csapatfőnökök is örültek Charles Leclerc Belga Nagydíjon aratott győzelmének – szerintük ez méltó befejezése volt a hétvégének és méltó Anthoine Hubert emlékéhez.

Megdöbbentette a versenyzőket és a motorsport teljes közösségét a szombaton történt tragédia, amikor Anthoine Hubert egy F2-es baleset következtében életét veszítette a spái pályán.

Többen, köztük Charles Leclerc, Pierre Gasly és Esteban Oconszinte együtt nőtt fel Huberttel, így nehéz volt autóba ülniük a vasárnapi versenyen. 

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke szerint a sors akarta úgy, hogy vasárnap Charles Leclerc, az elhunyt pilóta közeli barátja álljon a dobogó legfelső fokára.  

„Egy fiatal fiú veszítette életét, ami mindent beárnyékol. Rá kell emlékeznünk” – nyilatkozta Wolff vasárnap. „Ebből a szempontból jó, hogy Charles nyerte a versenyt, mert közeli barátok voltak. Minden okkal történik.” 

Osztozik Wolff véleményében Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke is, aki elmondta, a mezőny számára egyáltalán nem volt könnyű nap a vasárnapi.

„Nehéz 24 óra volt ez az egész közösségünknek, és mindenki nehéz szívvel versenyzett. Gratulálok Charles Leclercnek, remek versenyt teljesített, és szívmelengető, hogy Anthoine egy közeli barátja nyert ma.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS