Friss hírek

A Mercedesnek el kell gondolkodnia az autó újratervezésén?

Nagy bajban találta magát idén a Mercedes Forma-1-es alakulata, ami a költségplafon és egy sűrű versenynaptár közepette elkeseredetten dolgozik azon, hogy megoldja az autója kezelhetetlen viselkedését. Egy szakértő szerint lassan itt az idő elkönyvelni a veszteségeket.

Alapvető bölcsességnek számít F1-es berkeken belül a kijelentés, miszerint a száguldó cirkuszban semmi sem garantált. Ezzel a fájó igazsággal szembesült idén a Mercedes korábban verhetetlennek tartott istállója, ami idén komoly mélyrepülésbe kezdett. A csapat 2022-es szabályok köré épített konstrukciója sok száz megtett teszt- és versenykör ellenére egy alapvető működésbeli problémával, a „delfinezéssel” küzd, ami miatt a mérnökök egyszerűen képtelenek ideális tartományban működtetni a technikát.

Ennek eredményeképp a gárda önerőből nem képes dobogós helyekért harcolni, ami lassan felőrli a sikerhez szokott csapat morálját. Ha a Miamiba szánt fejlesztések sem hoznak előrelépést, akkor a Sky Sports szakértője, Martin Brundle szerint a vezetőségnek el kell gondolkodnia egy drasztikus lépésen.

Hirdetés
 

Hamarosan el kell jönnie annak a pontnak, amikor elfogadják, hogy ez az autó, ez a koncepció nem működik, ezért a szezon második felére újat kell tervezniük. Ebben az esetben vajon mit fognak tenni? Nem tudom elképzelni, hogy le akarnák másolni valaki más elképzeléseit. 23 futam és egy költségvetési plafon mellett nehéz helyzetben találta magát a Mercedes. A probléma megoldása szempontjából a következő egy-két verseny kritikus számukra. Vajon megértik? Meg tudják oldani? Szerintem gyorsan visszatérnek a játékba, ha sikerül megoldást találniuk” – elemezgette a címvédők helyzetét Brundle.

Toto Wolff csapatfőnök elismerte, előbb-utóbb kénytelenek lesznek változtatni.

„Szerintem nincs olyan, hogy rossz koncepció, de van olyan megoldásunk, ami ezekkel a szabályokkal nem működik. Vajon melyik az? A jót nem kell kidobni, de ha bizonyos alapvető problémák miatt nem tudjuk kiaknázni az autó teljesítményét, akkor muszáj elkönyvelni a veszteséget” – fogalmazott korábban a Mercedes szakvezetője.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!