A Mercedesnek kedvezhet a Brazil Nagydíj időjárása - F1VILÁG.HU

A Mercedesnek kedvezhet a Brazil Nagydíj időjárása

HIRDETÉS
Változékony, hűvös idő várja a Forma-1 mezőnyét a hétvégi Brazil Nagydíj helyszínén, Interlagosban.
INTERLAGOS track, piste, during the 2018 Formula One World Championship, Brazil Grand Prix from November 08 to 11 in Sao Paulo, Brazil - Photo Eric Vargiolu / DPPI.

A 2021. évi világbajnoki sorozat 19. versenyét tartják ezen a hétvégén, Brazíliában, ahol tovább folytatódhat a küzdelem a Mercedes és a Red Bull, illetve Max Verstappen és Lewis Hamilton között.

Az interlagosi versenypálya papíron a Red Bull autóinak kedvezhet jobban tengerszint feletti magasságából adódóan, az időjárás azonban beleszólhat a küzdelmekbe: hűvös, változékony idő várható ugyanis, és akár eső is áztathatja majd a versenypályát.

Várhatóan a pénteki nyitónap lesz a leghűvösebb, az előrejelzések szerint 17°C körül alakul majd a maximum hőmérséklet. Mivel a szezon harmadik sprintfutamos hétvégéje következik, a kvalifikációt is ezen a napon tartják majd. Délutánra az eső valószínűsége egyébként jelenleg 60% körüli.

Szombatra aztán kiderülhet egy kicsit az ég, a hőmérséklet is emelkedik majd néhány fokkal, és egyre biztosabb, hogy a sprintfutamot száraz pályán rendezik majd meg. Vasárnapra aztán tovább javulhatnak a körülmények, akár 21°C-ot is mérhetnek majd.

Jellemzően szeles lesz az idő a versenyhétvége folyamán, pénteken akár 40, szombaton és vasárnap 30 km/órás lökésekre lehet számítani délkelet felől.

A hűvösebb idő a Mercedesnek kedvezhet, ezt az istálló mérnökigazgatója is megerősítette.

„Az időjárás eleve nagyon instabil itt, egyik nap 50°C-os is lehet a pálya, másnap pedig elmoshatja az eső” – mondta Andrew Shovlin. „Azt gondolom, ha forró lenne a pálya, az nekik kedvezne. Egy kis felhőtakaró jól jöhet nekünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!