Friss hírek

A neves mérnök elárulta, Räikkönen a legjobb, akivel valaha együtt dolgozott a Forma-1-ben

A korábban a McLarennél, a Renault-nál és a Mercedesnél is dolgozó neves mérnök, Mark Slade Kimi Räikkönent tartja „a legjobb versenyzőnek, akivel valaha együtt dolgozott” Forma-1-es pályafutása során.

A tapasztalt szakember korábban olyan versenyzők oldalán is dolgozhatott, mint a világbajnok Mika Häkkinen, Fernando Alonso, vagy éppen Michael Schumacher, a legtöbb időt azonban Räikkönen versenymérnökeként töltötte el a száguldó cirkuszban. Slade a McLarennél és a Lotusnál is együtt dolgozhatott a finn világbajnokkal, a minap egy interjúban pedig elárulta, miért is tartja őt a legjobbnak.

„Számomra Kimi a legjobb versenyző az autó beállítása tekintetében, akivel valaha együtt dolgoztam” – mondta a szakember a Motorlat kérdésére. „Abszolút fenomenális. Egyszerűen megdöbbentő, mennyire érzi a változtatásokat.”

Hirdetés
 

„Elvégeztél valamilyen módosítást, ő pedig meg tudta mondani, hogy miben lett jobb, és miben rosszabb. Meg tudta mondani, hogy ’ha ezt megoldjátok, gyorsabb leszek, szóval csak koncentráljatok erre’. Úgy gondolom, sok versenyzőnek jóval nagyobb nehézséget okozott mindez.”

Slade hozzátette, szerinte Räikkönennek volt egy hatodik érzéke, aminek köszönhetően egyszerűen képes volt megmondani azt, ha valami baj van az autóval.”

„Nyilván nem tudta konkrétan megmondani, mi a gond, de ha ránéztél a dologra, és nem láttál semmit, amiből ki tudtál indulni, akkor újra meg kellett nézned. Mert volt esély rá, hogy valami gond van.”

Räikkönen A 2009-es szezont követően két évre eltávolodott a Forma-1-től, 2012-ben viszont a Lotus színeiben visszatért. Egykori mérnöke szerint a „Jégember” a kihagyás ellenére semmit sem veszített sebességéből.

„Nagyon élvezetes időszak volt, egyszerűen öröm volt együtt dolgozni vele. Nagyszerű versenyző volt, végig ott volt a szeren!”

Slade egyébként a mai napig a Forma-1-ben tevékenykedik, a Haas csapatánál Kevin Magnussen versenymérnökeként dolgozik.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!