Friss hírek

A Nürburgring ismét osztozna Hockenheimmel a Német Nagydíjon

A Nürburgring vezérigazgatója, Mirco Markfort azt reméli, a legendás aszfaltcsík versenynaptárba való váratlan visszakerülése után a jövőben hosszú távra elkötelezhetik magukat a Forma-1 mellett.

A száguldó cirkusz pénteken jelentette be, hogy a koronavírus-járvány okán idén újra versenyt rendeznek a Nürburgringen: az Eifel Nagydíjat október 9-11. között rendezik majd meg.

A német aszfaltcsík 1994 és 2006 között Hockenheimmel együtt vendégül látta a mezőnyt, ezt követően a két pálya rotációs rendszerben fogadta a száguldó cirkuszt. A Nürburgringen azonban 2013 óta financiális nehézségek miatt nem tartottak versenyt.

Hirdetés
 

„Mindig is kapcsolatban voltunk a Forma-1-gyel” – mondta Mirco Markfort, a pálya vezérigazgatója a Motorsport-Magazin.com című lapnak.

„Az elmúlt hetekben az egyeztetések intenzívebbé váltak, és hála az égnek sikerült olyan megállapodást kötni, ami mindkét félnek megfelelő.”

Markfort azt reméli, a jövőben mindkét német pálya otthont adhat F1-es versenyeknek.

„A legjobb modell az lenne számunkra, ha visszatérhetnénk a rotációs rendszerhez. Szerintem ez mindkét pályának hasznos lenne.”

„Most az idei évre fókuszálunk, utána pedig majd foglalkozunk a többivel. Akár Hockenheimről, akár rólunk van szó, jó, hogy Németország nem tűnik el teljesen az F1-es térképről, márpedig a szezon előtt így állt a dolog.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!