A Red Bull megerősítette, egyeztet Ricciardóval 2023 kapcsán - F1VILÁG.HU

A Red Bull megerősítette, egyeztet Ricciardóval 2023 kapcsán

A Red Bull tanácsadója, Dr. Helmut Marko megerősítette, egyeztetéseket folytatnak Daniel Ricciardóval egy tartalékversenyzői szerződés kapcsán.

Ricciardo a 2022-es szezon végén távozni kényszerül a McLarentől, a felek ugyanis közös megegyezéssel felbontották szerződésüket. Ricciardo néhány hete maga erősítette meg, jövőre biztosan nem lesz állandó tagja a Forma-1-es mezőnynek, ám arra törekszik, hogy 2024-ben újra versenyzői üléshez jusson.

A rutinos ausztrál pilótát több istállóval is összefüggésbe hozták: kezdetben arról szóltak a hírek, a Mercedes tartalékversenyzője lehet, az elmúlt időszakban viszont már arról pletykáltak, volt csapatához, a Red Bullhoz térhet vissza hasonló pozícióba.

„Semmi sincs eldöntve. Nincs mit titkolnom, nem vagyok szerződéshez kötve, szabadon beszélhetek mindenről” – mondta Ricciardo Brazíliában. „Semmi sincs még aláírva. Amint lesz valami, elárulom. Nem tartok vissza semmilyen információt.”

A Red Bull tanácsadója, Dr. Helmut Marko Interlagosban megerősítette, egyeztetnek Ricciardóval.

„Beszélgetünk” – mondta a szakember, majd arra a kérdésre, hogy előrehaladott állapotban vannak-e a tárgyalások, így felelt: „Beszélgetünk. Csak ismételni tudom magam.”

De az sem zárható ki teljesen, hogy Ricciardo 2023-ban a McLaren tartalékosa is lesz: a wokingi gárdának jellemzően nincs saját harmadik számú versenyzője, hanem más csapattal köt kölcsönszerződést. Így például idén Nyck de Vries a hivatalos „beugró” a csapatnál. Andreas Seidl, az istálló csapatfőnöke pedig nem zárja ki annak lehetőségét, hogy a jövőben is együtt dolgozzanak Ricciardóval.

„Ha lehetőség lenne arra, hogy együtt dolgozzunk Daniellel, akkor részünkről nem lenne akadálya. És biztos vagyok benne, hogy Daniel is így látja” – mondta a szakember, aki szerint Ricciardo visszakölcsönzése „mindenképpen lehetséges forgatókönyv” lenne.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!