Költségplafon-ügy

A Red Bull nem elégszik meg Verstappen vb-elsőségével

Max Verstappen eredményeit méltatta a Belga Nagydíjat követően Helmut Marko, az istálló tanácsadója, aki elmondta, céljuk nemcsak az egyéni és a konstruktőri F1-es világbajnoki cím.

A Belga Nagydíjon a Red Bull kettős győzelmet szerzett, ezzel Verstappen tovább növelte előnyét a világbajnoki pontversenyben, Perez pedig átvette a második helyet Charles Leclerc-től. 

Verstappen így jelenleg 93 ponttal vezet Perez, 98 ponttal Leclerc előtt, a Red Bull pedig 118 egységgel előzi meg a Ferrarit a konstruktőrök között. 

Marko úgy nyilatkozott, nem gondolták volna, hogy a Belga Nagydíjon ekkora előnyük lesz, és Verstappen ilyen gyorsan az élre áll majd. 

„Ez könnyebb volt, mint vártuk” – mondta. „Őszintén szólva nem voltunk biztosak a dolgunkban, de az első körök után láttuk, hogy Max jelentősen gyorsabb, mint a mezőny, amikor szabad volt az út előtte. Aztán uralta a futamot. Ez a könnyedség, amivel Max ilyen teljesítményt nyújtott, ez valószínűtlen.”

„Ez Max Verstappen önbizalmának és hihetetlen versenyzői klasszisának a kombinációja. A motorunk megbízható és ezzel lépést tud tartani. Most minden passzol.”

A bajnokság állásával és a Red Bull előnyével kapcsolatban így nyilatkozott a szakember: „Ez valamennyire megnyugtató, de még 8 verseny hátravan, mindegyiken 25 pont szerezhető, ehhez még jön Brazíliában egy sprint. Nem szabad hátradőlnünk. Tovább fogunk dolgozni, és még van néhány fejlesztésünk. Még négy versenyt meg akarunk nyerni.

Perez második helyével Belgiumban összejött a kettős győzelem, és Marko szerint céljuk, hogy a világbajnoki tabellán ugyanezt a felállást lássák majd az év végén. Ehhez szerinte következetességre van szükség a mexikói versenyzőtől, és nagyon remélik, hogy hozzásegíti majd őket a kívánt eredményhez. 

„Határozottan fejlődött, de az első edzéstől kezdve teljes mértékben ott kell lennie” – mondta Marko. „Talán akkor sikerül még néhány kettős győzelem. Ez lenne az első alkalom, hogy a világbajnokságban az első és a második helyet is elérjük. Ez a következő célunk.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

A Red Bull nem elégszik meg Verstappen vb-elsőségével
Binotto: Ha jobban sikerül a rajt, nyertünk volna Szingapúrban
Az Aston Martint is meglepte, hogy szabályszegéssel vádolják
Schumacher: A Russell-lel való ütközés kinyírta a versenyemet

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!