Friss hírek
Next
Prev

A Red Bull nem fontolgatta a csapatutasítást

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner elmondta, hogy egy pillanatig sem fontolgatták a csapatutasítás alkalmazását az Orosz Nagydíjon.


A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner elmondta, hogy egy pillanatig sem fontolgatták a csapatutasítás alkalmazását az Orosz Nagydíjon.

Mivel Sebastian Vettelnek már matematikai esélye sincs a bajnoki cím megszerzésére, Daniel Ricciardo bízott abban, hogy csapata mellé áll, és mindenben támogatni fogja, ezért is jelezte a verseny elején a rádión, hogy úgy érzi, gyorsabb csapattársánál, aki előtte haladt.

Horner azonban elmondta, hogy nem fontolgatták a csapatutasítás alkalmazását.

„Nem, nem volt szó arról, hogy esetleg helyet cserélnek” – mondta a szakember. „Természetesen még nagyon az elején volt a verseny, és számos dolog megtörténhetett. Semmi értelme nem lett volna.”

Horner azt is elmondta, hogy Ricciardo bajnoki esélyei annyira minimálisak, hogy a csapatutasítás teljesen irreleváns lenne.

„92 pont a lemaradása és még 100 pont szerezhető. Meg kellene nyernie az utolsó három versenyt, miközben se Lewis (Hamilton), se Nico (Rosberg) nem ér célba, ami igencsak valószínűtlen.”

Ricciardo a futam későbbi részében sikeresen Vettel elé került, miután korábban állt ki a bokszba új gumikért.

„Daniel kerékcseréjét azért kellett előrehozni, mert már az időmérőn felfedeztünk egy nagy szemcsés területet a jobb első abroncsán” – magyarázta Horner.

„Folyamatosan figyeltük az első körökben a gumi teljesítményét, és tudtuk, hogy egy rövid első etap lesz. Sebastian közben – mivel a 11. helyről indul és szabadon választhatott – egy másik stratégián volt, a lágy gumikon kezdett. Aztán váltottunk gumit, de ez nem volt gyorsabb.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek

A Red Bull nem fontolgatta a csapatutasítást
Verstappen: Nehéz megítélni, mennyit javult az idei autónk
Verstappen a Mercedesnél? Reagált a holland a pletykákra!
Képgaléria: Pályán az AlphaTauri új autója!
Folytatja az átszervezéseket a Ferrari F1-es csapata