Friss hírek

A Red Bullt nem ijeszti meg a Mercedes felzárkózása

A Red Bull tanácsadója, Dr. Helmut Marko úgy gondolja, a Mercedesnek jó esélye lesz arra, hogy a 2023-as F1-es szezonban még szorosabb csatát vívjon velük, miután több idejük lesz a szélcsatornában tesztelni.

A Mercedes egy gyenge szezonkezdet után az idény végén már futamgyőzelemre is képes volt, miután a Brazil Nagydíjat megnyerte George Russell, így elismerésre méltó előrelépéseket sikerült tenniük az év során. 

Marko szerint azonban nincs okuk arra, hogy aggódjanak a következő szezon miatt – még akkor sem, ha a költségvetési limittel kapcsolatos szabálysértésük miatt kevesebb időt tölthetnek a szélcsatornában. 

Hirdetés
 

„A Mercedes felküzdötte magát hozzánk az év során” – nyilatkozta Marko a Sport Bildnek. „És habár még nincsenek szemmagasságban velünk, több idejük lesz a szélcsatornában, hogy fejlesszék az autót.”

„De nem igazán aggódom. A helyes úton vagyunk 2023-ra, és Max személyében nálunk van a mezőny legjobb versenyzője” – nyilatkozta Marko. 

Christian Horner csapatfőnök elárulta, a jövő évi siker érdekében Verstappen egyik feladata a tél során az lesz, hogy leadjon néhány kilót. 

„Kicsit olyanok, mint a zsokék, akiknek egy bizonyos súly alatt kell megérkezniük. Láttuk, hogy ez a súly egy kicsit gyarapodott az austini steakek és a brazil taco után. Biztos vagyok benne, hogy súlyánál lesz, amikor februárban újra autóba ül majd” – mondta Horner. 

A szezon végén a versenyzők egy közös vacsorán búcsúztatták a visszavonuló Sebastian Vettelt, és az esemény annyira jól sikerült, hogy többen úgy gondolják, rendszeresíteni kellene a hasonló összejöveteleket. 

Horner szerint elképzelhetetlen, hogy a csapatfőnökök hasonló vacsorát szervezzenek maguk között. 

„Sajnos ugyanez a szeretet nincs meg a csapatfőnökök között” – mondta mosolyogva. 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!