A Renault elégedett újonc versenyzőjével - F1VILÁG.HU

A Renault elégedett újonc versenyzőjével

HIRDETÉS

A Renault versenymérnöke elégedetten nyilatkozott újdonsült versenyzőjük, Vitaly Petrov teljesítményéről, miután az orosz pilóta a múlt héten sikeresen teljesítette első forma-1-es tesztjét a spanyolországi Valenciában.

A Renault versenymérnöke elégedetten nyilatkozott újdonsült versenyzőjük, Vitaly Petrov teljesítményéről, miután az orosz pilóta a múlt héten sikeresen teljesítette első forma-1-es tesztjét a spanyolországi Valenciában.

Petrov úgy csatlakozott a francia gárdához, hogy korábban még soha nem ült forma-1-es autóban, így egy számára teljesen ismeretlen versenygéppel gördült pályára múlt szerdán a spanyol ringen, ahol szinte azonnal felvette a ritmust, és remek időket repesztett.

A 25 éves versenyző, aki a tavalyi évben a GP2 mezőnyét erősítette, 75 kört teljesített első tesztnapján a Renault új autójával, és csak másfél másodperccel volt lassabb, mint a tempót diktáló Fernando Alonso.

“Vitaly a múlt héten próbálhatta ki először az R30-at, így legfőbb célunk az volt, hogy kényelmessé varázsoljuk számára a pilótafülkét, minél többet megtanuljon az autóról, és hozzászokjon a technikához” – mondta a Renault főmérnöke, Alan Permane.

“Sokat kell még tanulnia, szoknia kell a fékeket, a motorerőt, és az extra leszorító erőt, de azt gondolom, hogy nagyon gyorsan alkalmazkodott a körülményekhez. Úgy vélem, egy nagyon sikeres tesztet hajtottunk végre múlt héten, és már alig várom, hogy folytassuk a munkát Jerezben.”

Bár a Renault új többségi tulajdonosa, a GenII Capital vezére, Gerard Lopez elmondta, hogy Petrov megnyithatja számukra az orosz piacot, Eric Boullier csapatfőnök hangsúlyozta, a tehetsége miatt igazolták le az újonc pilótát.

“Két lehetőségünk volt: vagy választunk még egy tapasztalt versenyzőt, aki papíron sokat tud segíteni, és pontokat tud hozni, ami nagyon fontos, vagy pedig egy fiatal pilóta mellett tesszük le a voksunkat” – mondta a csapatfőnök még az új autó bemutatóján.

“Az egyetlen dolog, amit szerettünk volna, hogy egy olyan versenyzőnk legyen, aki erős sporteredményekkel rendelkezik. Ezért is volt Petrov a listánkon. Csak az utolsó utáni pillanatban döntöttük el, hogy a fiatalságot választjuk a tapasztalattal szemben.”

“Azért döntöttünk Vitaly mellett, mert megvan a sebessége, és úgy érezzük, jól fog teljesíteni. Természetesen van némi kockázata a dolognak, mert egy fiatal pilóta, de már a jövőre is gondolnunk kellett.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!