Friss hírek

A Renault lehet a „negyedik erő” idén az F1-ben

A 2017-es évad végére a Renault lehet a „negyedik erő” a Forma-1-ben – mondják a francia istálló versenyzői, Jolyon Palmer és Nico Hülkenberg.


A 2017-es évad végére a Renault lehet a „negyedik erő” a Forma-1-ben – mondják a francia istálló versenyzői, Jolyon Palmer és Nico Hülkenberg.

A Renault a szezont megelőzően a konstruktőri 5. hely megszerzését tűzte ki célul – a csapatnál biztosak abban, szoros csatát vívnak majd a Williamsszel, a Force Indiával, a Toro Rossóval és a Hasszal.

Hirdetés
 

A McLaren újbóli küszködése pedig kaput nyithat ahhoz, hogy a fent említett csapatok a három élcsapat mögött a 4. helyért harcoljanak idén.

A Renault számára biztatóan indult az idény, hiszen Nico Hülkenberg 11. helyével éppen csak lecsúszott a pontszerzésről az Ausztrál Nagydíjon.

A német versenyző elárulta, véleménye szerint a Renault jelenleg közvetlen riválisai mögött áll, ám a 4. hely megszerzése reális célnak tűnik.

„Szoros a verseny, komoly küzdelem folyik ezen csapatok között” – mondta Hülkenberg.

„A célkitűzés reális, de mindent jól kell csinálnunk, és a fejlesztéseket is megfelelően el kell találnunk.”

A német hozzátette, hiába gyári csapatként versenyeznek, nem vehetik biztosra, hogy ők lesznek a legjobbak ebben a tekintetben.

„Nyilván előny, hogy több erőforrásunk van. De jól is kell működtetnünk ezeket. Nemcsak a mennyiség, a minőség is számít.”

Hülkenberg csapattársa, Jolyon Palmer a Motorsport.com című szaklapnak nyilatkozva elárulta, ő is úgy látja, hogy a Renault a legjobb lehet a középmezőny csapatai közt idén.

„Az 5. hely megszerzése volt a cél, de ahogy kezdtünk, az elég közel áll ehhez. Nagyon-nagyon szoros. A Williams egy kicsit előrébb jár, de megvannak a forrásaink ahhoz, hogy előrelépjünk, és megcélozzuk a 4. helyet” – mondta a brit.

„A végeredmény tekintetében talán nem lesz meg, de a teljesítmény tekintetében elérhető az év második felében.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!