Friss hírek

A Renault több csapatnak is szállíthat motort jövőre

A Renault F1 motorprogramjának vezetője, Remi Taffin elárulta, hogy a francia cég készen áll növelni partnerei számát, és újabb csapatokat ellátni erőforrásaival a következő idényben.


A Renault F1 motorprogramjának vezetője, Remi Taffin elárulta, hogy a francia cég készen áll növelni partnerei számát, és újabb csapatokat ellátni erőforrásaival a következő idényben.

A Renault jelenleg gyári csapatát, illetve a bajnoki esélyes Red Bull Racinget szolgálja ki V8-as egységeivel, ám a hírek szerint a jelenleg Cosworth motorokat használó Williams és Lotus is komolyan gondolkodik a váltáson.

Hirdetés
 

„Egyelőre még nem tudjuk, mely csapatokat látjuk majd el egységeinkkel jövőre” – mondta a szakember az Autosportnak. „Azonban megvan a kapacitásunk arra, hogy a jelenlegi kettőnél több csapatot is ellássunk, ez nem egy nagy probléma számunkra.”

„Természetesen néhány motorral többet kellene legyártanunk, és egy kicsivel meg kellene növelni dolgozóink számát, akik asszisztálni tudnának a partnercsapatoknál.”

“De mivel így is ellátunk két csapatot, nem hiszem, hogy különösebb problémát okozne egy harmadik, vagy negyedik alakulat ellátása.”

Az idei évhez hasonlóan, jövőre is nyolc motorral kell gazdálkodniuk a versenyzőknek a szezonban, így ideális esetben egy csapat összesen 16 egységet fogyaszt el egy bajnokság alatt, ami egy kezelhető mennyiség a beszállítóknak.

Korábban az a hír járta, hogy a Renault V8-as erőforrása az egyik leggyengébb a mezőnyben, azonban a franciák engedélyt kaptak az FIA-tól, hogy hozzányúljanak egységeikhez, és felzárkózzanak a többiekhez.

Bár a tavalyi évben számos technikai probléma volt a Renault motorokkal, ami sokak szerint a Red Bull bajnoki címébe került, a franciák a megbízhatóság terén is beerősítettek, és az utóbbi időben kiválóan teljesítenek. Monacóban például három Renault motorral szerelt versenygép futott be az első három pozícióban.

Taffin is elmondta, hogy valószínűleg nem az ő egységük a legerősebb, ám hozzátette, hogy teljes mértékben meg van elégedve V8-as motorjaik teljesítményével, amin nem lehet meglepődni az eredmények láttán.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!