Friss hírek

A szervezők azt akarják, hogy már csütörtökön F1-es autók körözzenek a Brit Nagydíjon

A Forma-1-es Brit Nagydíj szervezői azt szeretnék, ha a jövőben négynaposra terjesztenék ki a versenyhétvégéket, és a rajongók már csütörtökön autókat lássanak körözni a pályán.

2022-ben rekordszámú néző látogatott ki a Brit Nagydíjra: a versenyhétvége három napján mintegy 400 ezren voltak kíváncsiak az F1-es eseményekre, naponta tehát több mint 100 ezren voltak kint a silverstone-i versenypályán. A brit verseny szervezői pedig a jövőben szeretnék még jobban elkényeztetni a száguldó cirkusz szerelmeseit, és azt szeretnék, ha nem csupán pénteken, szombaton és vasárnap lenne akció a pályán, hanem már csütörtökön is.

„Szeretnék kiterjeszteni a hétvégét” – mondta a silverstone-i pálya vezérigazgatója az Autosport International nevű rendezvényen, Birminghamben.

Hirdetés
 

„Keményen dolgozom a Forma-1-en. Úgy gondolom, változtatniuk kellene a hétvége formátumán. Azt mondják, ’ó, itt van az FIA, el kell végezniük a rendszerellenőrzéseket, meg ilyenek’. Nos, csinálják egy nappal korábban!”

„Legyen valami akció csütörtökön is! Sokan szeretnének kijönni és megnézni a dolgokat, és három nap nem igazán elég. Tegyük ezt naggyá, egyhetes fesztivállá. Az emberek már kedden megjelennek Silverstone-ban, felhúzzák a sátraikat, és ennyi, benne vannak. Szóval adjuk meg nekik azt, amit megérdemelnek!”

Arra, hogy mennyi esély van a versenyhétvége formátumának ily módon történő megváltoztatásának, nagy kérdés, már csak azért is, mert nemcsak az FIA, hanem a csapatok is el vannak foglalva csütörtökönként a pályabejárásokkal, illetve az ilyenkor szokásos dolgokkal, ráadásul a rendkívül sűrű versenynaptár eleve nagyon megnehezíti a dolgokat.

Éppen ezért próbálkoztak nemrégiben azzal, hogy lerövidítik a versenyhétvégéket, és tették át a médianapot csütörtökre – mivel azonban a versenyzőknek így is rengeteg dolguk akadt csütörtökön, év közben visszatértek a jól megszokott formátumhoz…

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!