A szervezők azt akarják, hogy már csütörtökön F1-es autók körözzenek a Brit Nagydíjon - F1VILÁG.HU

A szervezők azt akarják, hogy már csütörtökön F1-es autók körözzenek a Brit Nagydíjon

HIRDETÉS
A Forma-1-es Brit Nagydíj szervezői azt szeretnék, ha a jövőben négynaposra terjesztenék ki a versenyhétvégéket, és a rajongók már csütörtökön autókat lássanak körözni a pályán.
NORTHAMPTON, ENGLAND - JULY 03: Max Verstappen of the Netherlands driving the (1) Oracle Red Bull Racing RB18 leads Carlos Sainz of Spain driving (55) the Ferrari F1-75 and the rest of the field into turn one at the start during the F1 Grand Prix of Great Britain at Silverstone on July 03, 2022 in Northampton, England. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

2022-ben rekordszámú néző látogatott ki a Brit Nagydíjra: a versenyhétvége három napján mintegy 400 ezren voltak kíváncsiak az F1-es eseményekre, naponta tehát több mint 100 ezren voltak kint a silverstone-i versenypályán. A brit verseny szervezői pedig a jövőben szeretnék még jobban elkényeztetni a száguldó cirkusz szerelmeseit, és azt szeretnék, ha nem csupán pénteken, szombaton és vasárnap lenne akció a pályán, hanem már csütörtökön is.

„Szeretnék kiterjeszteni a hétvégét” – mondta a silverstone-i pálya vezérigazgatója az Autosport International nevű rendezvényen, Birminghamben.

„Keményen dolgozom a Forma-1-en. Úgy gondolom, változtatniuk kellene a hétvége formátumán. Azt mondják, ’ó, itt van az FIA, el kell végezniük a rendszerellenőrzéseket, meg ilyenek’. Nos, csinálják egy nappal korábban!”

„Legyen valami akció csütörtökön is! Sokan szeretnének kijönni és megnézni a dolgokat, és három nap nem igazán elég. Tegyük ezt naggyá, egyhetes fesztivállá. Az emberek már kedden megjelennek Silverstone-ban, felhúzzák a sátraikat, és ennyi, benne vannak. Szóval adjuk meg nekik azt, amit megérdemelnek!”

Arra, hogy mennyi esély van a versenyhétvége formátumának ily módon történő megváltoztatásának, nagy kérdés, már csak azért is, mert nemcsak az FIA, hanem a csapatok is el vannak foglalva csütörtökönként a pályabejárásokkal, illetve az ilyenkor szokásos dolgokkal, ráadásul a rendkívül sűrű versenynaptár eleve nagyon megnehezíti a dolgokat.

Éppen ezért próbálkoztak nemrégiben azzal, hogy lerövidítik a versenyhétvégéket, és tették át a médianapot csütörtökre – mivel azonban a versenyzőknek így is rengeteg dolguk akadt csütörtökön, év közben visszatértek a jól megszokott formátumhoz…

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!