Friss hírek

A szervezők nem tartanak attól, hogy törölni kell az Ausztrál Nagydíjat

Nem tartanak a Forma-1-es Ausztrál Nagydíj szervezői attól, hogy idén is kénytelenek lesznek elhalasztani versenyüket a koronavírus-járvány miatt.

Melbourne-ben 2020-ban és 2021-ben sem tudtak F1-es versenyt rendezni, a száguldó cirkusz mezőnye azonban idén áprilisban visszatér majd Ausztráliába.

Az Albert Park ezúttal nem az idénynyitót rendezi majd, az Ausztrál Nagydíjat április 8-10. között rendezik meg, a versenypályát ráadásul tavaly jelentős mértékben átalakították az előzési lehetőségek növelése érdekében.

Hirdetés
 

Habár a koronavírus-járvány továbbra is jelen van a világban, Ausztráliában pedig szigorú beutazási szabályok vannak érvényben, a versenyt rendező Australian Grand Prix Corporation vezérigazgatója, Andrew Westacott nagyon optimistán nyilatkozott a futammal kapcsolatban.

„Vállalást kaptunk Victoria állam kormányától, hogy az eseményt megrendezzük. És a Forma-1 is elkötelezett amellett, hogy ideérkezik a bajnokság 3. fordulójára” – mondta a Speedcafe.com című lapnak a promóter.

„Rohamosan fogynak a jegyek, 80 napra vagyunk az eseménytől. Szóval minden halad előre, minden készen áll, és alig várom már, hogy vendégül lássuk a világ legjobb versenyzőit és az új autókat egy új pályán.”

A koronavírus-járvány miatt viszont szükség lesz óvintézkedésekre – ezt Westacott is elismeri.

„Mindenkinek ébernek kell lennie a biztonság szempontjából, de egy hatalmas parkban vagyunk, túlnyomórészt a szabadban, és ki vagyunk éhezve a nagyobb eseményekre. Szóval együttműködünk a kormánnyal annak érdekében, hogy a lehető legnagyobb közönségünk legyen.”

Arra a kérdésre, hogy mi történik abban az esetben, ha esetleg durvul a járványhelyzet a verseny idejére, és van-e esély arra, hogy zárt kapuk mögött rendezik meg az Ausztrál Nagydíjat, a szakember így felelt: „Erre nem is gondolok. Azt gondolom, Ausztrália már továbblépett ettől, és szerintem Victoria is.”

„Ha megnézzük az esetek jelenlegi arányát, azt gondolom, már túl vagyunk azon, hogy efféle eseményeket zárt kapuk mögött rendezzünk meg. Nem volt példa olyan eseményre az országban, amit közönség nélkül kellett megtartani.”

„Ez nem is szerepel a radarunkon, nem is beszéltünk róla, miközben tavaly, illetve tavalyelőtt ez volt a jellemző. Még csak nem is képezi megfontolás tárgyát jelenleg, és kétlem, hogy ez változni fog.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

A szervezők nem tartanak attól, hogy törölni kell az Ausztrál Nagydíjat
Wolff: Senki más nem fog nyolc világbajnoki címet szerezni
Marko: Verstappenhez jelenleg senki sem mérhető
Elhunyt a Ferrari egykori pilótája, Patrick Tambay
Ricciardo elmondta, mi alapján dönt a visszatéréséről
Verstappen dominanciája ellenére is jó volt az idei F1-es szezon, véli Brown

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!