A topcsapatoknál is jobban fejlesztett idén a Sauber? - F1VILÁG.HU

A topcsapatoknál is jobban fejlesztett idén a Sauber?

HIRDETÉS
Még a topcsapatoknál is jobban fejlesztett a Sauber a 2018-as Forma-1-es szezonra – ezt mondja a Force India ügyvezetője, Otmar Szafnauer.
Fotó: Alfa Romeo Sauber

Még a topcsapatoknál is jobban fejlesztett a Sauber a 2018-as Forma-1-es szezonra – ezt mondja a Force India ügyvezetője, Otmar Szafnauer.

A svájci kiscsapat mindössze 5 pontot szerzett a tavalyi évben, így a konstruktőri tabella utolsó helyén zárt: a Sauber a Ferrari egy évvel korábbi motorját használta 2017-ben, ez volt a küszködés egyik legfőbb oka.

A hinwili gárda viszont idén már az Alfa Romeo támogatását élvezi, ráadásul a Ferrari aktuális erőforrását használhatja. Habár a szezonnyitón még ők voltak a leglassabbak, azóta rendre a középmezőnyben csatáznak, és alkalmanként a Q3-ba is beverekszik magukat az időmérőkön.

„Fogalmam sincs, hogyan tudtak ilyen meredek fejlesztési görbét produkálni” – mondta az Autosport című lapnak Otmar Szafnauer, a Force India ügyvezetője.

„Szerintem tavalyról idénre a topcsapatoknál is jobban fejlesztettek. Onnan, ahol tavaly végeztek, eljutni oda, ahol most tartanak… Mindenkinél jobban fejlesztettek.”

„Nem tudom, hogyan történik ez egy kis csapatnál, de ki kell derítenünk, mert okos srácok.”

A Sauber fejlesztési tempója Kimi Räikkönen számára is meggyőző volt, aki 2019-ben náluk folytatja majd pályafutását.

A Force Indiánál viszont figyelmeztetnek: lehet, hogy az idei fejlesztések megbosszulják majd magukat jövőre.

„Nem tudom, ők mikor álltak le az idei autó fejlesztésével – mi ugyanis elég régen leálltunk, hogy a jövő évre fókuszáljunk” – magyarázta Szafnauer.

Hirdetés

„Ha ők folytatták az autó fejlesztését azokon a területeken, melyeket nem lehet átmenteni a jövő évre, az árthat nekik. Ha sikerül átmenteni, akkor mindaz, amit idén megtanultak, jövőre is működni fog.”

„Mindenesetre lenyűgözött a fejlesztési tempójuk, nagyon-nagyon meggyőző.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!