Élő tudósítás: Ez történik Silverstone-ban!

  F170

A versenyzők visszaléphetnek a Német Nagydíjtól

A versenyzők figyelmeztettek, hogy bojkottálni fogják a hétvégi Német Nagydíjat, ha bármilyen probléma lesz a Pirelli abroncsaival, melyek az elmúlt versenynek helyet adó Silverstone-ban sorozatosan felrobbantak.


A versenyzők figyelmeztettek, hogy bojkottálni fogják a hétvégi Német Nagydíjat, ha bármilyen probléma lesz a Pirelli abroncsaival, melyek az elmúlt versenynek helyet adó Silverstone-ban sorozatosan felrobbantak.

A Versenyzők Érdekvédelmi Szövetségének (GPDA) csütörtök esti találkozója után a versenyzők közleményben fejezték ki nemtetszésüket az elmúlt versenyen történtek miatt és mindenkit figyelmeztettek, hogy ha ismét probléma lesz, gondolkodás nélkül visszalépnek.

Bár a Pirelli biztos abban, hogy a Kevlár erősítésű abroncsokkal, melyeket a hétvégére magával hozott, nem lesznek problémák, a GPDA nem teljesen elégedett.

„A Versenyzők Érdekvédelmi Szervezetének tagjai nemtetszésüket fejezik ki az elmúlt futamon történt sorozatos gumiproblémák miatt” – állt a közleményben. „Bízunk abban, hogy a változtatások, amiket a beszállító elvégzett, hozzák a pozitív eredményeket, és nem ismétlődnek meg hasonló esetek a Német Nagydíjon.”

„Készen állunk a határon vezetni autóinkat, ahogy azt mindig is tesszük, és amit a csapataink, szponzoraink illetve rajongóink is elvárnak tőlünk.”

„Azonban a versenyzők eldöntötték, hogy ha hasonló problémák ütik fel a fejüket a Német Nagydíj hétvégéjén, akkor gondolkodás nélkül azonnal visszalépnek az eseménytől. Nem megengedettek ezek az esetek, hiszen a versenyzők, a pályabírók és a rajongók életét is veszélyeztethetik.”

Négy versenyző is bal hátsó defektet szenvedett a múlt hétvégi Brit Nagydíjon, ami a Pirelli gyors vizsgálatai szerint az alacsony guminyomás, a negatív kerékdőlés, a két oldal felcserélése és a kerékvetők kombinációjának tudható be.

Az új Kevlár erősítésű abroncsok – amiket a tavalyi évben is használtak a csapatok – csak a Német Nagydíjon kerülnek bevetésre, a Magyar Nagydíjon a Pirelli egy új gumit mutat be, mely a 2012-es konstrukciót és a 2013-as keveréket ötvözi majd.

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS