Friss hírek

A Williams-főnök szerint előnye is lenne annak, ha Hamilton visszavonulna

Nem különösebben foglalkoztatja a Williams csapatfőnökét, Jost Capitót, hogy a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton rajthoz áll-e idén a Forma-1-ben. Sőt, szerinte még előnye is lenne annak, ha a brit hátat fordítana a királykategóriának.

Hamilton a szezonzáró Abu Dhabi Nagydíj óta nem hallatott magáról, egyes hírek szerint pedig a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) belső vizsgálatától függ, hogy folytatja-e a versenyzést a Forma-1-ben 2022-ben.

A Mercedesnél természetesen nagyon bíznak abban, hogy Hamilton nem fordít hátat az F1-nek, sőt, be kell vallani, a brit most már nagyon sokat ártana csapatának azzal, ha úgy döntene, nem áll rajthoz az idei szezonban.

Hirdetés
 

A Williams csapatfőnöke ugyanakkor azt mondja, őt nem különösebben foglalkoztatja, mi lesz Hamiltonnal.

„Nem érdekel a dolog. Nem igazán foglalkoztat, hogy versenyezni fog-e, vagy sem” – mondta a Jost Csapito a német RTL-nek. „Teljesen irreleváns, tényleg teljesen irreleváns.”

Sőt, Capito szerint még előnyei is lennének annak, ha Hamilton nem térne vissza a Forma-1-ben, hiszen lehetőséget kaphatna egy fiatal tehetség.

„Mindig azt mondják, nincs elég hely a fiatal versenyzőknek. Azt gondolom, ha valaki megszerzett már hét világbajnoki címet, akkor eleget tett, és csinálhat helyet a fiataloknak, miért ne?”

A Williams főnöke ugyanakkor azt elismeri, George Russell szempontjából sajnálatos volna, ha Hamilton idén nem versenyezne a Forma-1-ben.

„Szerintem, ha így lenne, az rossz lenne George számára. Mivel nem tudná legyőzni őt – márpedig szerintem képes arra, hogy megverje Hamiltont” – mondta Capito, majd beszélt arról is, szerinte a brit tehetségben abszolút megvan a potenciál ahhoz, hogy világbajnok legyen.

„Már nem csiszolatlan gyémánt, részben csiszolt! Egy kicsit még messze van attól, amekkora potenciál van benne, szóval tud még fejlődni és javulni a Mercedesnél is.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!