A Williams nem tér vissza idei autója fejlesztéséhez

Claire Williams elmondta, hogy csapata nem kívánja átcsoportosítani erőforrásait és visszatérni az idei versenygép fejlesztéséhez, hogy megőrizzék negyedik helyüket a konstruktőrök versenyében.


Claire Williams elmondta, hogy csapata nem kívánja átcsoportosítani erőforrásait és visszatérni az idei versenygép fejlesztéséhez, hogy megőrizzék negyedik helyüket a konstruktőrök versenyében.

Mint a csapatok többsége, a Williams is már javarészt a jövő évi autóján dolgozik, ugyanis 2017-ben új aerodinamikai szabályok lépnek életbe, így a szokásosnál is komolyabb felkészülés és előkészület szükséges.

A grove-i bázisú alakulat komoly csatában áll a Force Indiával a konstruktőri negyedik pozícióért, melyet jelenleg birtokol, három pontos előnnyel, hét futammal a szezon vége előtt.

Bár a FOM által kiosztott pénzek szempontjából nem mindegy, hogy ki hol végez, Williams elmondta, hogy továbbra is a 2017-es autó van a fő fókuszban.

„Továbbra is tartjuk magunkat az eredeti tervünkhöz, ami az erőforrás-megosztást illeti, és amit az év elején meghatároztunk” – mondta a szakember.

„Természetesen mindent megteszünk, hogy a különböző pályákon a lehető legtöbbet kihozzuk a csomagból, azonban azt gondolom, hogy mivel hasonló a csomagunk és a motor az autónkban, nagyon kemény csata lesz köztünk az összes hátralévő futamon.”

Williams azt is elmondta, hogy nem csalódott amiatt, hogy Valtteri Bottas az Olasz Nagydíj utolsó köreiben veszített pozíciót Daniel Ricciardóval szemben.

„Elégedettek lehetünk, mert az volt a célunk, hogy megelőzzük a Force Indiát, és visszavegyük a negyedik helyet” – folytatta.

„Veszítettünk pontokat, de egy nálunknál gyorsabb autóval szemben, azonban a célunkat sikerült elérnünk, így elégedettek lehetünk.”

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!