A Williamsnek nincs B-terve arra az esetre, ha Sargeant nem kap F1-es versenyengedélyt - F1VILÁG.HU

A Williamsnek nincs B-terve arra az esetre, ha Sargeant nem kap F1-es versenyengedélyt

Nem igazán van B-terve a Williams Forma-1-es csapatának arra az esetre, ha Logan Sargeant nem kapja meg a királykategóriás szerepléshez szükséges szuperlicencet 2023-ra.

A brit istálló múlt héten jelentette be, jövőre Sargeant lesz Alex Albon csapattársa – a fiatal pilótának azonban még nincs meg az F1-es versenyengedélye, egyelőre ugyanis nem gyűjtötte még össze a szükséges szuperlicenc-pontokat. Sargeant neve mellett eddig 28 pont szerepel, ám meglehet neki a 30, hiszen Mexikóban és Abu Dhabiban autóba ülhet majd egy-egy szabadedzésen. Ebben az esetben pedig elég lesz a top 6-ban végeznie a Forma-2-es sorozatban, ahol jelenleg a 3. helyet foglalja el az összetettben.

A Williamsnél pedig egyelőre nem gondolkodnak azon, kit ültetnek majd az év végén távozó Nicholas Latifi helyére, ha Sargeant valamilyen oknál fogva nem kapja meg a Forma-1-es „jogosítványt”.

Arra a kérdésre, hogy a csapatnak van-e vészterve erre az esetre, Jost Capito csapatfőnök így felelt: „Igen, de semmi konkrét, nincs név. Lesznek versenyzők, akiknek nem lesz szerződésük. Vannak még nagyon jó pilóták, és a szuperlicenc pontjaik is megvannak, szóval rendben lesz.”

A Williams egyébként több versenyzővel is egyeztetéseket folytatott a 2023-as szezon kapcsán, eredetileg pedig Oscar Piastrit ültette volna autójába, miután megállapodott az Alpine-nal. Csakhogy a fiatal ausztrál időközben leszerződött a McLarenhez, így a britek kénytelenek voltak más pilóta után nézni. Tárgyaltak Nyck de Vriesszel is, a hollandot azonban elhappolta az AlphaTauri.

Capito azt mondja, azzal, hogy Sargeantnek több szabadedzésen is lehetőséget adnak, a kockázatát szeretnék minimalizálni annak, hogy a fiatal tehetség ne kapja meg a szuperlicencet. Emellett pedig szeretnék megfelelően felkészíteni őt a debütálásra.

„Amennyire csak lehet, szeretnénk felkészíteni Logant a következő szezonra. Ez azt jelenti, hogy a lehető legtöbb időt az autóban kell ülnie idén, ezért is adunk neki három szabadedzést. Ezzel meglesznek a plusz szuperlicenc pontjai is. Az biztos, hogy nem ártanak! És aztán lesz a fiatalok tesztje is majd Abu Dhabiban.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!