Friss hírek

Akár két verseny is lehet idén Szingapúrban

Váratlan fejlemény híre reppent fel a melbourne-i paddockban: a Forma-1 a kieső Orosz Nagydíj után is szeretné megtartani a 23 futamos naptárt 2022-re, a pótlás egyik lehetősége pedig, hogy Szingapúr dupla versenyhétvégével tér vissza.

Az F1 az Ukrajna ellen viselt háború miatt fordított hátat az elkövetkező évekre Oroszországnak, így Szocsiban már biztosan elmarad az idén szeptember 25-re tervezett futam. Ez egy háromhetes szünetet képezne a naptár őszi szakaszában, amit a sport szeretne betömni, ezzel tartva magát a rekordhosszúra tervezett versenynaptárhoz.

A pótlásra több opció is felmerült, az Autosport közlése szerint az F1 elsődleges preferenciája a tavaly bemutatkozó Katar lenne – a losaili pálya idénre a labdarúgó-vb miatt nem vállalta a rendezést, ám a sport az ezt követő szezontól tízéves szerződést kötött az országgal a versenyrendezésről. Bár a szeptemberi futam még nem ütközne a futballal, a hőmérséklet akkor még mindig túl magas a régióban, és emiatt még nem biztos, hogy elkötelezik magukat a futam mellett a felek.

Hirdetés
 

Szóba került az is, hogy szezonnyitó helyszínéül szolgáló Bahreinbe térne vissza az F1 ősszel, és azt a külső vonalvezetést használná, amely már 2020-ban is bevetésre került. Ám a lehetőségek között szerepel a szingapúri hétvége megduplázása is. A távol-keleti városállam legutóbb még a világjárvány előtt, 2019-ben rendezett futamot, idén viszont újra megnyitotta határait a turizmus előtt és biztosnak tűnik a visszatérése az október 2-i hétvégén. Mivel ez csupán egy héttel követi a megüresedett helyet, kézenfekvő lenne Szingapúr számára a két versenyhétvége lebonyolítása is – ha ez a forgatókönyv valósulna meg, szóba került, hogy az egyik futamot a szokásos, naplemente utáni időpontban, a másikat pedig pár órával korábbi kezdéssel rendeznék.

Egyelőre nincs döntés, és nem is érkezett hír arról, hogy mikorra teszi le a garast valamelyik opció mellett az F1. Idő mindenesetre még van a mérlegelésre, hiszen öt és fél hónap múlva kerülne csak sor az ominózus futamra.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!