Friss hírek

Albon: A 12. helyről is lehet még jó versenyem!

Miközben Max Verstappen a 3. rajtkockát szerezte meg a Forma-1-es Szahíri Nagydíj időmérő edzésén, a Red Bull másik versenyzője, Alex Albon ezúttal sem tudott jó eredményt elérni. A thai pilóta reméli, vasárnap javítani tud.

Albon a magabiztos kezdés után csak a 12. helyen zárt a kvalifikáción – nem jutott tehát a Q3-ba, és nem harcolhatott a legjobb pozíciókért szombaton.

A Red Bull versenyzője elismerte, váratlanul érte őt a gyenge eredmény.

„Meglepett a mai időmérő, mert a harmadik edzés után elégedett voltam az autóval, és úgy éreztem, jó eredményt érhetünk el. Szóval a 12. hely frusztráló, és meg kell értenünk, mi csúszott félre” – mondta csalódottan a thai pilóta.

„Úgy döntöttünk, hogy csak egy etapot futunk a közepes keverékű gumikkal az edzésen, hogy megspórolhassuk a lágyakat az időmérőre, és az autó teljesen más volt a két edzésen, ez pedig talán ártott nekünk.”

Albon azt mondja, a gyenge időmérő ellenére minden adott ahhoz, hogy jó eredménnyel zárja a szezon utolsó előtti versenyhétvégéjét.

„Vasárnap még minden lehetséges, és tudjuk, hogy előzni is lehet is, ráadásul egy kicsit több leszorítóerővel körözünk, mint a többiek, szóval remélhetőleg jobban bánunk majd a gumikkal is. A versenytempónk elég erősnek tűnt pénteken, és szabadon választhatunk gumit is, szóval hosszú lesz az este, megnézzük, mit tehetünk.”

„Ki kell maradnunk a bajból a rajtnál, és aztán a terv az, hogy átküzdjem magam a mezőnyön.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!