Friss hírek

Albon: Nagyon észnél kell lennünk az időmérőn!

Nagyon észnél kell majd lenniük a versenyzőknek a Forma-1-es Szahíri Nagydíj szombati időmérő edzésén, a rendkívül rövid bahreini pályán ugyanis könnyen feltorlódnak majd a versenyautók – mondja Alexander Albon.

A Red Bull versenyzője az 5. legjobb idővel zárta a pénteki edzésnapot, elmondása szerint pedig nagyon tetszik neki a bahreini pálya külső vonalvezetése, melyet most először használ a Forma-1-es mezőny.

Albon az autóval is elégedett, bár természetesen bőven lesz min javítani a szombati időmérőre.

„Élvezem ezt az új pályát, mivel nagyon egyedi, és néhány része igazán nagy kihívást jelent, amivel szórakoztató megbirkózni” – mondta a thai pilóta.

„Érdekes volt ma odakint, és sok mindent meg kell néznünk ma este, hogy mi is ment jól, és mi nem. Úgy tűnt, az első edzésen jobb volt a tapadásunk, mint a másodikon, szóval ezt is meg fogjuk vizsgálni. De összességében a versenytempó egészen jónak tűnt, ami pozitívum – viszont még korán van.”

Albon szerint a forgalom komoly gondot okozhat majd az időmérőn, ezért nagyon oda kell figyelniük egymásra.

„Nem lesz könnyű helyet csinálni magunknak az időmérőn, és mivel nagyon lassan kell menni, hogy lehűtsük a gumikat, óriási tempókülönbségek lehetnek, szóval nagyon észnél kell lennünk, és a mérnökeinknek is lesz dolguk.”

„Versenyzőként tisztelnünk kell majd egymást, ki kell térnünk az útból, ugyanakkor viszont mindannyian azt szeretnénk, ha a gumijaink a lehető legjobb formában lennének, szóval biztos vagyok benne, hogy erről is beszélünk majd a mai versenyzői értekezleten.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!