Friss hírek

Albon: Nagyon észnél kell lennünk az időmérőn!

BAHRAIN, BAHRAIN - DECEMBER 04: Sparks fly behind Alexander Albon of Thailand driving the (23) Aston Martin Red Bull Racing RB16 during practice ahead of the F1 Grand Prix of Sakhir at Bahrain International Circuit on December 04, 2020 in Bahrain, Bahrain. (Photo by Rudy Carezzevoli/Getty Images) beauty
Nagyon észnél kell majd lenniük a versenyzőknek a Forma-1-es Szahíri Nagydíj szombati időmérő edzésén, a rendkívül rövid bahreini pályán ugyanis könnyen feltorlódnak majd a versenyautók – mondja Alexander Albon.

A Red Bull versenyzője az 5. legjobb idővel zárta a pénteki edzésnapot, elmondása szerint pedig nagyon tetszik neki a bahreini pálya külső vonalvezetése, melyet most először használ a Forma-1-es mezőny.

Albon az autóval is elégedett, bár természetesen bőven lesz min javítani a szombati időmérőre.

„Élvezem ezt az új pályát, mivel nagyon egyedi, és néhány része igazán nagy kihívást jelent, amivel szórakoztató megbirkózni” – mondta a thai pilóta.

„Érdekes volt ma odakint, és sok mindent meg kell néznünk ma este, hogy mi is ment jól, és mi nem. Úgy tűnt, az első edzésen jobb volt a tapadásunk, mint a másodikon, szóval ezt is meg fogjuk vizsgálni. De összességében a versenytempó egészen jónak tűnt, ami pozitívum – viszont még korán van.”

Albon szerint a forgalom komoly gondot okozhat majd az időmérőn, ezért nagyon oda kell figyelniük egymásra.

„Nem lesz könnyű helyet csinálni magunknak az időmérőn, és mivel nagyon lassan kell menni, hogy lehűtsük a gumikat, óriási tempókülönbségek lehetnek, szóval nagyon észnél kell lennünk, és a mérnökeinknek is lesz dolguk.”

„Versenyzőként tisztelnünk kell majd egymást, ki kell térnünk az útból, ugyanakkor viszont mindannyian azt szeretnénk, ha a gumijaink a lehető legjobb formában lennének, szóval biztos vagyok benne, hogy erről is beszélünk majd a mai versenyzői értekezleten.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!