Albon nemigen hitt a gyors visszatérésben, de úgy érzi, készen áll - F1VILÁG.HU

Albon nemigen hitt a gyors visszatérésben, de úgy érzi, készen áll

Nincsenek már fájdalmai, így vakbélműtétje után kész újra Forma-1-es autóba ülni Alex Albon. A Williams versenyzője azt mondja, nem igazán hitt a gyors visszatérésben, ám most úgy látja, semmi akadálya.

Albon az Olasz Nagydíj szombati napján ébredt hasi fájdalmakkal, végül kiderült, vakbélgyulladása van, ami miatt meg is kellett őt operálni. A brit-thai pilóta így ki kellett, hogy hagyja az időmérőt és a versenyt, ahol Nyck de Vries helyettesítette. Albon gyógyulása szerencsére gyorsan haladt, a Szingapúri Nagydíj nyitóedzésén pedig újra autóba ül. Azt mondja, késznek érzi magát arra, hogy ismét versenyezzen, bár nem feltétlenül hitt ebben korábban.

„Jól vagyok. Jó visszatérni. Úgy érzem, készen állok, úgy érzem, amennyire csak lehet, fitt vagyok. Majdnem két hétig tréningeztem, hogy eljussak oda, ahol most tartok” – mondta a Williams versenyzője. „Meglátjuk majd, hogy megy. Reálisan látjuk a helyzetet, és tudjuk, hogy az év legnehezebb versenye következik, ezt észben kell tartanunk. De voltam gokartozni, és rendben volt a dolog, nem voltak fájdalmaim.”

„Leginkább ágyban fekvéssel kezdtünk. Elég nehéz volt, hiszen az ember arra vár, hogy felépüljön a tüdeje. Ugyanakkor viszont mozogni sem tudsz úgy, ahogy általában. Nem tudsz csak úgy újra elkezdeni tréningezni, szép lassan kell felépítened. Múlt hétfőn volt az, amikor igazán el tudtuk kezdeni megnyomni. Úgy kezeltük, mint egy 9-től 5-ig tartó melót, edzettünk, és gyógyultam. Lényegében mindent beleadtunk, és napról napra jobb lett.”

„Kétlem, hogy őszintén hittünk a szingapúri visszatérésben, de a gyógyulás üteme miatt határozottan lehetségessé vált. Sokáig ültünk a dolgon és gondolkodtunk rajta. De úgy érzem, készen állok. Az első edzésen pedig majd látjuk, mi a helyzet.”

„Amikor szombat reggel felébredtem Monzában, és meghoztuk ezt a döntést… Mindig felmerül, hogy meg kellene-e kockáztatni a vezetést, vagy sem… De helyes döntést hoztunk. Nyck pedig igazán jó munkát végzett.”

Albon esetében légzéssel kapcsolatos szövődmények keletkeztek az operáció után, ám a jósolt 2-3 napos mesterséges altatás végül csak 12 óráig tartott.

„Nagyjából 30 perccel a rajt előtt ébredtem fel” – mondta a fiatal pilóta, majd hozzátette, azt tanácsolták neki, kapcsolja ki a TV-t, és ne nézze a futamot, hogy ne menjen fel túlságosan a pulzusa.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

forma-1 rajt 2024

MEGJELENT!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!