Albon: Nincs értelme a padlón fetrengeni! - F1VILÁG.HU

Albon: Nincs értelme a padlón fetrengeni!

HIRDETÉS
A Red Bulltól az elmúlt szezon végén kiebrudalt Alexander Albon azt mondja, minden követ megmozgat 2021-ben azért, hogy jövőre ismét állandó tagja legyen a Forma-1 mezőnyének.
ABU DHABI, UNITED ARAB EMIRATES - DECEMBER 10: Alexander Albon of Thailand and Red Bull Racing walks in the Paddock during previews ahead of the F1 Grand Prix of Abu Dhabi at Yas Marina Circuit on December 10, 2020 in Abu Dhabi, United Arab Emirates. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

Albon a Red Bull Racing színeiben versenyezhette végig az elmúlt évet, miután azonban nem tudta tartani a lépést Max Verstappennel, a csapat úgy döntött, idén Sergio Perezt ülteti a helyére.

Albontól viszont nem köszöntek el az energiaital-gyárosok: a thai pilóta teszt- és tartalékversenyző marad, emellett pedig a német túraautó-bajnokságban [DTM] kap lehetőséget.

A Red Bull versenyzője a minap egy interjúban arról beszélt, semmi értelme a történteken rágódni, arra koncentrál, hogy minél előbb visszakapja helyét az F1-ben – akár a Red Bullnál, akár az AlphaTaurinál.

„Kiábrándító volt, és mindig is az lesz, mert ez a mi álmunk” – mondta a fiatal versenyző. „Ám hogy őszinte legyek, az ember gyorsan rájön, hogy nincs értelme sajnáltatnia magát. Vissza kell térni, mindent meg kell tenni ezért.”

„Az én célom természetesen az, hogy jövőre visszakapjam az ülésem, és szeretnék már idén is készen állni. Soha nem tudhatjuk, mi történik a fitnesz, vagy a COVID szempontjából.”

„Ez a tél számomra arról szólt, hogy a lehető legjobban készen álljak, annyira fitt legyek, amennyire csak tudok, és rengeteg időt töltöttem a szimulátorban. És igen, remélhetőleg lesz pár napom, amikor vezethetek is, és néhány gumiteszten is részt vehetek.”

Albon azt mondja, semmit nem ér el azzal, ha negatívan áll hozzá a dolgokhoz a történtek után – pontosan tudja, ha jó munkát végez, van esélye a visszatérésre.

„Olyasvalami ez, amit már nagyon fiatal korom óta magammal viszek, az jár a fejemben, ’mit csinálhatnék most, hogy jobb esélyeim legyen?’. És én úgy gondolom, ha az ember elkezd fetrengeni, akkor semmit sem tesz azért, hogy ajtók nyíljanak meg, vagy visszakapja az ülését.”

„Úgy gondolom, minél előbb abba az állapotba kell kerülni ilyenkor, amikor az gondolkodsz, ’mit tehetnék versenyzőként azért, hogy a lehető legjobb lehetőségem legyen?’. És számomra abszolút az volt, hogy minél előbb visszatérjek, és ne álljak hozzá negatívan a dolgokhoz.”

Hirdetés

Bár F1-es autóban nem tud bizonyítani idén, Albon reméli, a DTM-ben villanthat majd.

„Nyilván versenyzési lehetőséget nem kapok [az F1-ben], hacsak nem történik valami. De itt van a DTM, ahol a legjobbat fogom nyújtani. Ráadásul a csapat tudja, hogy mire vagyok képes.”

„Meg is szabadulhattak volna tőlem, ha nem hinnének bennem. Szóval tudom, hogy még bíznak bennem, bíznak abban, amire képes vagyok. Csak látnunk kell, hogyan alakulnak a dolgok idén.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!