Friss hírek

Albon tüske akar lenni a Mercedes stratégiájában

BAHRAIN, BAHRAIN - NOVEMBER 28: Alexander Albon of Thailand and Red Bull Racing prepares to drive in the garage during final practice ahead of the F1 Grand Prix of Bahrain at Bahrain International Circuit on November 28, 2020 in Bahrain, Bahrain. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)
A Red Bull ifjú versenyzője, Alex Albon abban bízik, a második helyről rajtolva megzavarhatják majd az élről startoló Mercedesek stratégiáját. A thai versenyző elégedett a 4. hellyel, főleg azok után, hogy szombaton ripityára törte versenyautóját.

Albon a második szabadedzésen csapta csúnyán falnak a Red Bullt, a csapat szerelőire így bőven várt munka a szombati program előtt. Az istálló persze hozta a „kötelezőt”, újjáépítették az autót, mellyel Albon meglehetősen jól teljesített.

„Többet szerettem volna elérni ezen az időmérőn, de ha megnézzük, hogy álltak a dolgok 24 órával ezelőtt, ez egy jó eredmény” – mondta a thai versenyző.

„A második rajtsor remek pozíció ahhoz, hogy felvegyük a harcot a Mercedesekkel. A 3. szabadedzés után nagyon erősnek tűnt az autó, és készen álltam arra, hogy keményen nyomjam az időmérőn. Meglepően gyorsak voltunk ma tegnaphoz képest, de nem tettem meg elég hosszú etapot, szóval majd meglátjuk, hogy megy vasárnap.”

„A közepes keverékű gumikkal rajtolok majd, szerintem a gumik degradációja jelentős lesz, szóval a gumikezelés döntő fontossággal bír majd. Nem volt ez olyan rossz időmérő.”

Albon abban bízik, harcolni tudnak a Mercedesekkel vasárnap, de legalábbis megzavarhatják az ezüstnyilakat.

„Remélhetőleg egy tüske lehetünk a Mercedes stratégiájában, és majd meglátjuk, mit tehetünk.”

„Szórakoztató verseny lesz a rajongóknak, ez nem kétséges!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!