Kattints és kövesd velünk az Orosz Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Albon tüske akar lenni a Mercedes stratégiájában

A Red Bull ifjú versenyzője, Alex Albon abban bízik, a második helyről rajtolva megzavarhatják majd az élről startoló Mercedesek stratégiáját. A thai versenyző elégedett a 4. hellyel, főleg azok után, hogy szombaton ripityára törte versenyautóját.

Albon a második szabadedzésen csapta csúnyán falnak a Red Bullt, a csapat szerelőire így bőven várt munka a szombati program előtt. Az istálló persze hozta a „kötelezőt”, újjáépítették az autót, mellyel Albon meglehetősen jól teljesített.

„Többet szerettem volna elérni ezen az időmérőn, de ha megnézzük, hogy álltak a dolgok 24 órával ezelőtt, ez egy jó eredmény” – mondta a thai versenyző.

„A második rajtsor remek pozíció ahhoz, hogy felvegyük a harcot a Mercedesekkel. A 3. szabadedzés után nagyon erősnek tűnt az autó, és készen álltam arra, hogy keményen nyomjam az időmérőn. Meglepően gyorsak voltunk ma tegnaphoz képest, de nem tettem meg elég hosszú etapot, szóval majd meglátjuk, hogy megy vasárnap.”

„A közepes keverékű gumikkal rajtolok majd, szerintem a gumik degradációja jelentős lesz, szóval a gumikezelés döntő fontossággal bír majd. Nem volt ez olyan rossz időmérő.”

Albon abban bízik, harcolni tudnak a Mercedesekkel vasárnap, de legalábbis megzavarhatják az ezüstnyilakat.

„Remélhetőleg egy tüske lehetünk a Mercedes stratégiájában, és majd meglátjuk, mit tehetünk.”

„Szórakoztató verseny lesz a rajongóknak, ez nem kétséges!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!